26 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 26.9.2015

Στις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός. Θα μιλήσει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στο περιθώριο των εργασιών αναμένεται να έχει συναντήσεις με Ομπάμα, Κέρι, Μπαν Κι Μουν, Νταβούτογλου και άλλους ξένους ηγέτες.
skai.gr  

Capital controls: Σε νέα χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μεταξύ άλλων επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των πεντακοσίων (500) ευρώ ανά καταθέτη και ανά ημερολογιακό μήνα.
skai.gr 

Υστερα από το «διάλειμμα» των εκλογών, η τρόικα επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, ώστε να ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος της αξιολόγησης του τρίτου Μνημονίου, που θα αφορά τα δημοσιονομικά, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και την κατάρτιση αυτού του επόμενου έτους. Η Αθήνα θεωρεί ότι είναι επιτεύξιμοι οι στόχοι, η τρόικα ωστόσο εκφράζει επιφυλάξεις λόγω της υστέρησης εσόδων. 
kathimerini.gr 

Νέα αρχή για τη VW. Μετά από συνεδρίαση οκτώ ωρών το εποπτικό συμβούλιο έδωσε αργά το απόγευμα στη δημοσιότητα το όνομα που θα διαδεχθεί τον παραιτηθέντα διευθύνοντα σύμβουλο της VW, Μάρτιν Βίντερκορν. Πρόκειται για τον μέχρι τώρα επικεφαλής της Porsche Ματίας Μίλερ. «Ο νέος επικεφαλής θα αφιερωθεί στα καθήκοντα του με όλη του τη δύναμη», δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου Μπέρτχολντ Χούμπερ.
Deutsche Welle 


Κυρ. Μητσοτάκης: Αρκετά με το ένδοξο παρελθόν της ΝΔ, να κοιτάξουμε το μέλλον. Κάλεσμα στον κόσμο της ΝΔ να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για την εκλογή αρχηγού, απηύθυνε το Σάββατο μέσω του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ταξίδι του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στις ΗΠΑ θεωρείται το σημαντικότερο Κινέζου ηγέτη στην Αμερική εδώ και μια γενιά και συγκεντρώνει την προσοχή ολόκληρης της υφηλίου, εν μέρει εξαιτίας της ανησυχίας για την κατάσταση της κινεζικής οικονομίας. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι λόγοι, δεδομένου ότι 66 χρόνια μετά την ίδρυσή της η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας διαθέτει σήμερα πολύ μεγάλη διεθνή σημασία και ο κ. Σι αυξανόμενο κύρος ως πολιτικός διεθνούς εμβέλειας. 
kathimerini.gr 

Η Ρωσία και η Ουκρανία κατέληξαν σε συμφωνία για την πώληση φυσικού αερίου στο Κίεβο για τον χειμώνα 2015-16. Η σχετική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών στις Βρυξέλλες, παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς. Η ΕΕ θα συνεισφέρει τουλάχιστον 450 εκατομμύρια ευρώ ως το τέλος του 2015 προκειμένου να βοηθήσουν την Ουκρανία να αγοράσει το φυσικό αέριο που χρειάζεται. 
tovima.gr 

Σημαντική πτώση στην δημοτικότητά της γνωρίζει η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, εξαιτίας της στάσης της στην προσφυγική κρίση. Αντιθέτως, ενισχύεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ και του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που τήρησαν πιο αυστηρή στάση
ethnos.gr

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 

tovima.gr 

Τον έλεγχο της διοίκησης της ξενοδοχειακής αλυσίδας Ikos Resorts, η οποία διαθέτει δύο πολυτελή ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, ανέλαβε ο ξενοδοχειακός όμιλος της ΣΑΝΗ. 
kathimerini.gr 

Ένα μπουκάλι σαμπάνια Krug του 1915 πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη έναντι... 116.375 δολαρίων. Στο ποσό περιλαμβάνονται και τα έξοδα για διήμερη διαμονή στην Καμπανία, στη βορειοανατολική Γαλλία, για τέσσερα άτομα τα οποία θα γευτούν τη σαμπάνια επί τόπου. 
Σχετική ανάρτηση: Περίεργα: Σαμπάνια πουλήθηκε έναντι 116.000 δολαρίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου