19 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 19.9.2015

Τελικά δεν θα είναι ντέρμπι οι αυριανές εκλογές, υπάρχει φαβορί. Σαφές προβάδισμα για ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι οκτώ από τις εννέα τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν χθες, αφού το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δείχνει να επιτυγχάνει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του.
Σχετική ανάρτηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις 

Καμία αγωνία στην Ευρώπη για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Έξι εβδομάδες μετά την συμφωνία για το τρίτο πακέτο στήριξης, το ενδιαφέρον για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες έχει μειωθεί αισθητά. Το μόνο που απασχολεί τώρα την ΕΕ είναι η νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.
Σχετική ανάρτηση: Καμία αγωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα

Την έναρξη συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία σε στρατιωτικό επίπεδο για την επίλυση του Συριακού ανακοίνωσε χθες ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι. «Ο πρόεδρος (σσ. Ομπάμα) θεωρεί πως μια συζήτηση των επιτελείων στρατού των δύο χωρών είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα για το Συριακό», ανέφερε ο Κέρι προσθέτοντας πως «ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί σύντομα». «Σκοπός μας παραμένει η εξολόθρευση του ΙΚ και μια πολιτική λύση με σεβασμό στη Συρία. Πιστεύουμε πως αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με μακροχρόνια παραμονή του Ασάντ στην κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Κέρι.
kathimerini.gr 


Τραγωδία δίχως τέλος στο Αιγαίο που μεταβάλλεται σε υγρό τάφο για τους μετανάστες... Ένα πεντάχρονο κοριτσάκι βρέθηκε πνιγμένο, και 13 άνθρωποι διασώθηκαν, κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης του λιμενικού σήμερα Σάββατο στην περιοχή Πεταλίδι, πέντε χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης.
skai.gr 

Την Πέμπτη η Fed διατήρησε ουσιαστικά στο μηδέν τα επιτόκια του δολαρίου. Η επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Τζάνετ Γέλεν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε εξήγησε ότι υπάρχουν διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν την αμερικανική οικονομία, αποθαρρύνουν την ανάκαμψη των τιμών και απειλούν την αναπτυξιακή διαδικασία στη χώρα. Η επιστροφή λοιπόν σε μια πιο «φυσιολογική» νομισματική πολιτική πήρε άλλη μία αναβολή στις ΗΠΑ. Ωστόσο έχουν ήδη περάσει έξι ολόκληρα χρόνια μηδενικών επιτοκίων. 
tovima.gr 

Moody's: Υποβάθμιση του γαλλικού κρατικού αξιόχρεου. Κατά μία βαθμίδα -σε Aa2- υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Γαλλίας ο οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος τις συνέπειες της «ασθενικής ανάπτυξης» της γαλλικής οικονομίας και των «θεσμικών περιορισμών» στα δημοσιονομικά της χώρας. Πάντως, ο οίκος διαβεβαίωσε ότι το επίπεδο φερεγγυότητας της Γαλλίας παραμένει «εξαιρετικά υψηλό». 
tovima.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου