24 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 24.9.2015

(upd) Ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε την Πέμπτη στη Σαουδική Αραβία. Τουλάχιστον 717 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και 805 τραυματίσθηκαν σε ποδοπάτημα προσκυνητών που σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη στη Μίνα,
κοντά στη Μέκκα, κατά τη διάρκεια του Χατζ (μεγάλο προσκύνημα). Στο Χατζ, που ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη, λαμβάνουν μέρος περίπου 2 εκατ. προσκυνητές.
skai.gr 

"Εμείς επιδιώκουμε να μη μειωθεί καμία σύνταξη και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα μειωθούν οι κατώτατες και οι μεσαίες συντάξεις οπωσδήποτε", τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον realfm 97.8. "Αν χρειαστεί ψαλίδισμα, αυτό θα πέσει μόνο στις μεγάλες συντάξεις". 
Σχετική ανάρτηση: Κατρούγκαλος: "Αν χρειαστεί ψαλίδισμα θα πέσει στις μεγάλες συντάξεις" 

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος, συνελήφθησαν την Πέμπτη στον Βόλο, κατά την διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ο Πετρακάκος είναι το τέταρτο μέλος της «συμμορίας των ληστών του Διστόμου» και κατηγορείται για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη. 
kathimerini.gr 

Από την πόλη του Σιάτλ, στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεκίνησε χθες την επίσημη επίσκεψή του ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ. Την Παρασκευή ο Κινέζος ηγέτης θα επισκεφθεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα,προτού μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα μιλήσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στις 27 Σεπτεμβρίου. 
Σχετική ανάρτηση:
Σι: 'Ενα μεγάλο καράβι στην ανοιχτή θάλασσα η κινεζική οικονομία 

Παραποιημένες τιμές καυσαερίων και στην Ευρώπη. Εν αναμονή κι άλλων παραιτήσεων στον όμιλο VW, οι οποίες ενδέχεται να ανακοινωθούν μέχρι αύριο, ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Ντόμπριντ αποκάλυψε ότι το σκάνδαλο αφορά και την Ευρώπη. Δικαστικές έρευνες και στη Γερμανία. 
Deutsche Welle 

Πάνω από 100.000 πρόσφυγες εισήλθαν τον μήνα Αύγουστο παράνομα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν αυτόν τον μήνα 107.843 παράνομα εισελθόντες στη χώρα σε 887 περιστατικά. 
tovima.gr 

Την απόφαση μετεγκατάστασης 120.000 προσφύγων, από την Ιταλία και την Ελλάδα με την ανάγκη λειτουργίας στις χώρες αυτές, κέντρων καταγραφής των προσφύγων (με διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών) συνέδεσαν την Τετάρτη τόσο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. 
skai.gr

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών δεσμεύθηκαν να δώσουν κατά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής οι ηγέτες της ΕΕ, προκείμενου να βοηθήσουν τους Σύρους πρόσφυγες που παραμένουν στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ. 

skai.gr 

«Κορυφή του παγόβουνου το σκάνδαλο της VW». Η αποκάλυψη στις ΗΠΑ του σκανδάλου με τις παραποιημένες τιμές ρύπων σε ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα της Volkswagen έχει πυροδοτήσει μια ολόκληρη συζήτηση σχετικά με τις μεθοδεύσεις και τις αδιαφανείς πρακτικές που ενδέχεται να χρησιμοποιούνται από εκπροσώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Deutsche Welle 
Σχετική ανάρτηση: Το Dieselgate της Volkswagen 

Την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος ως προϋπόθεση για την επαναφορά της εξαίρεσης για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρων και την ελάφρυνση του χρέους έθεσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου. 
kathimerini.gr 

Ο Δημήτρης Καμμένος ουσιαστικά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από υφυπουργός καθώς η υπουργοποίησή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Θέμα παραμονής του Δημήτρη Καμμένου στους Ανεξάρτητους Έλληνες, αν δεν αποδείξει ότι έπεσε θύμα χάκινγκ των λογαριασμών του στα κοινωνικά δίκτυα, έθεσε μέσω του ΣΚΑΪ η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

Μετά το θέμα Καμμένου και θέμα Μπόλαρη, με ανακοίνωση του... ΣΥΡΙΖΑ. Το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την «έκπληξη απογοήτευση και αγανάκτησή του» για την τοποθέτηση του κ Μπόλαρη στην θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο κ. Μπόλαρης «ήταν υφυπουργός Υγείας το 2012 όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών». 
skai.gr 

Ελεύθεροι αφέθηκαν, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο γραμματέας Οικονομικού της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης, που είχαν προσαχθεί χθες το πρωί για «παράνομη μετάδοση ραδιοφωνικού προγράμματος». Οι δύο συνδικαλιστές είχαν οδηγηθεί από τα γραφεία του σταθμού ERTopen στο Γαλάτσι στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, έπειτα από αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για τη μετάδοση του προγράμματος της ERTOPEN από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ χωρίς άδεια. 
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου