25 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 25.9.2015

Αναστάτωση στο χώρο των συνταξιούχων έχει προκαλέσει δημοσίευμα της Καθημερινής για δραστικές περικοπές στις συντάξεις καθώς και οι σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ Κατρούγκαλου και του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου. Προς το μεσημέρι το υπουργείο διέψευσε το δημοσίευμα της Καθημερινής. Ήταν αναμενόμενο! Συγκεκριμένα:
 
Κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, που μεσοσταθμικά θα προσεγγίζουν και ίσως να ξεπερνούν το 11%, παράλληλα με τη ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού, περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με την Καθημερινή. Και όλα αυτά στο πλαίσιο των ισοδυνάμων που προτίθεται να προτείνει στους εκπροσώπους των θεσμών. Στον κυβερνητικό σχεδιασμό περιλαμβάνεται επίσης η επιβολή ανώτατου πλαφόν για το σύνολο των συνταξιοδοτικών παροχών, κοντά στις 2.000 ευρώ. 
Σχετική ανάρτηση: Κατρούγκαλος: Η λεπίδα στις συντάξεις έρχεται! 

Χθες ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον realfm 97.8, τόνιζε: "Εμείς επιδιώκουμε να μη μειωθεί καμία σύνταξη και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα μειωθούν οι κατώτατες και οι μεσαίες συντάξεις οπωσδήποτε"... "Αν χρειαστεί ψαλίδισμα, αυτό θα πέσει μόνο στις μεγάλες συντάξεις" είπε αναφερόμενος στις άνω των 1500 ευρώ συντάξεις.
Σχετική ανάρτηση: Κατρούγκαλος: "Αν χρειαστεί ψαλίδισμα θα πέσει στις μεγάλες συντάξεις"

Σήμερα ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος, σχετικά με το ασφαλιστικό δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι :«Η κυβέρνηση με βάση το τρίτο μνημόνιο, το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι τη βασική σύνταξη και όχι την κατώτατη» ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση των συντάξεων και κάτω από τα 1.000 ευρώ.
Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί μόνο την βασική σύνταξη 


«Δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν μειώσεις 11% στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα ή τον προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», ανακοίνωσε το υπουργείο και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Εργασίας δεν πρόκειται να εφαρμόσει οριζόντιες μειώσεις επί των συντάξεων, όπως στο παρελθόν».
tovima.gr 

Εσοδα από την λίστα Λαγκάρντ. Εισπράξεις για το δημόσιο ταμείο απέφερε η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ καθώς έχουν ήδη εισπραχθεί από φόρους και πρόστιμα 80 εκ. ευρώ, ενώ οι έλεγχοι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 
kathimerini.gr 

Το σκάνδαλο της Volkswagen σχολιάζει σήμερα η ιταλική Corriere della Sera: «Η ενστικτωδώς πρώτη αντίδραση πολλών θα είναι καταρχήν χλευαστική: Κοίτα, και ο καλύτερος μαθητής ‘κλέβει’... Η υπόθεση προσφέρει όλα τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία για ένα είδος ηθικής ικανοποίησης την οποία μπορεί να περιγράψει κανείς με μια κλασσική γερμανική λέξη, Schadenfreude (χαιρεκακία), τη χαρά δηλαδή για τη δυστυχία των άλλων.
Deutsche Welle 

Χωρίς καμία βάση είναι η φιλολογία ότι πίσω από την αποκάλυψη του σκανδάλου της Volkswagen βρίσκεται η διακεκριμένη Ελληνίδα καθηγήτρια Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν των ΗΠΑ, Αννα Στεφανοπούλου. Η ίδια, μιλώντας στην «Κ», διαψεύδει ότι η ομάδα της εμπλέκεται στην υπόθεση και δηλώνει ενοχλημένη για τον εθνικιστικό τόνο των άρθρων. 
kathimerini.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου