29 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 29.9.2015

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην πλ. Βικτωρίας. Σε υπερπλήρη καταυλισμό προσφύγων είχε μετατραπεί ξανά χθες, μετά την πρόσφατη εκκένωση και τον καθαρισμό της, η πλατεία Βικτωρίας. Οι μετανάστες, που έχουν καταλύσει σε κάθε γωνιά της
και στους ασφυκτικά γεμάτους γύρω δρόμους, υπολογίζονται σε πάνω από 2.000. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επεξεργάζεται σχέδιο μεταφοράς των ανθρώπων από την πλατεία σε στάδια και γυμναστήρια της πρωτεύουσας μέσα στις επόμενες μέρες. 
kathimerini.gr 

Συνάντηση Ομπάμα με Τσίπρα. Για την ταχεία υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, όπως και για την αντιμετώπιση του υπερβολικού ελληνικου χρέους, συζήτησαν ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Αλεξη Τσίπρα σε σύντομη συνάντηση που είχαν κατά την δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος στους ξένους ηγέτες που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση των Ην. Εθνών. Νωρίτερα, ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στην οποία οι δυο ηγέτες επιβεβαιίωσαν την στρατηγική σημασία της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου, του τουρισμού, της ναυτιλίας και των μεταφορών. 
kathimerini.gr 

Δυσμενή σχόλια προκάλεσε η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση που είχε με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ενώπιον πολιτικών και επενδυτών, κατά την διάρκεια του 10oυ ετήσιου συνέδριό του Clinton Global Initiative που έγινε την Κυριακή. Στιγμές αμηχανίας του πρωθυπουργού έλληνα πρωθυπουργού και αδυναμία του να παρουσιάσει επενδυτικά σχέδια προκάλεσαν το γέλιο των παριστάμενων. 
Σχετική ανάρτηση: Ήταν η έλλειψη επενδυτικής πολιτικής κ. Τσίπρα 

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον «απροετοίμαστο» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Όταν προσέρχεσαι να λάβεις μέρος σε διάλογο με τόσο μεγάλο ακροατήριο και εκπροσωπείς τη χώρα οφείλεις να είσαι άρτια προετοιμασμένος και δεν είναι κακό να έχεις και μεταφραστή», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η σιγουριά που αισθάνεται κανείς σε επίπεδο αλαζονείας δεν τον αφήνει να δει τις αδυναμίες του και αντί για σιγουριά εκπέμπει αμηχανία και δεν τιμά τη χώρα». Απαντώντας το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει: «Η επιτυχία του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη, έχει φέρει σε προφανή αμηχανία τη Νέα Δημοκρατία...». 
kathimerini.gr

Συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν: Η συνάντηση των δύο ηγετών, η πρώτη μετά από σχεδόν δύο χρόνια, ξεκίνησε με μια παγωμένη χειραψία. Ομπάμα και Πούτιν δεν μπήκαν καν στον κόπο να χαμογελάσουν για τις ανάγκες της φωτογράφισης. Συζητήθηκαν δύο βασικά ζητήματα, η ουκρανική κρίση και οι επόμενες κινήσεις για την επίλυση του συριακού χωρίς να επιτευχθεί συναίνεση στο φλέγον θέμα του ρόλου που θα διαδραματίσει ο Σύρος πρόεδρος Ασάντ, ενώ ο Πούτιν σημείωσε ότι: "για την τύχη του Ασάντ αποφασίζει μόνο ο λαός του". 
Deutsche Welle 

Πυκνό πρόγραμμα περιλαμβάνει η ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού και για τη σημερινή, τρίτη, ημέρα της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη. Ο Αλέξης Τσίπρας, θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, καθώς επίσης και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. 
avgi.gr 

Συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στο πλαίσιο της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η κεντρική σημασία του συντονισμού και της συνεργασίας Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δεδομένης, ειδικά, της αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και της εντατικοποίησης των δικοινοτικών συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού.
tovima.gr 

Η Γερμανία πιέζει για μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στη Νέα Υόρκη, η Μέρκελ συναντήθηκε με τους Ντίλμα Ρούσεφ, Ναρένδρα Μόδι και Σίνζο Άμπε. Οι τέσσερις χώρες (Γερμανία, Βραζιλία, Ινδία και Ιαπωνία) ζητούν την ταχεία μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕskai.gr 

Πρώτο κύμα αύξησης του ΦΠΑ σε έξι νησιά. Εξι νησιά περιλαμβάνονται στο πρώτο κύμα αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, από την 1η Οκτωβρίου καταργείται το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ σε Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Σκιάθο. Στα νησιά αυτά θα ισχύσουν οι κανονικοί συντελεστές 6%, 13% και 23%. 
kathimerini.gr 

Ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας Διαφθοράς Βασιλικής Μπράτη οδηγείται σήμερα Τρίτη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος που συνελήφθη αιφνιδίως το βράδυ της Δευτέρας μετά την έκδοση εντάλματος από την ανακρίτρια που χειρίζεται υπόθεση για προμήθεια εξοπλιστικού προγράμματος. Πληροφορίες, κάνουν λόγο για ποσό 1,6 εκατ. ευρώ με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Ιωάννη Σμπώκο. 
skai.gr 

Αλλαγές στην διδασκαλία των θρησκευτικών είναι πιθανόν να γίνουν, αλλά ποτέ ως μονομερείς ενέργειες. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη μετά την σημερινή του συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. 
tovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου