18 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 18.9.2015

(upd) Προβάδισμα από μισή ποσοστιαία μονάδα, έως και τρεις μονάδες, καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ σε τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι την τρίτη θέση, σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις, καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή. 

Ειδικότερα, προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 33% έναντι 30% της ΝΔ, και τρίτο κόμμα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δίνει η δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμός της εφημερίδας Αυγή. Στην πρόθεση ψήφου η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) καταγράφει 8%, η Χρυσή Αυγή 7%, το ΚΚΕ 6,5%, Το Ποτάμι 4,5% και η ΛΑΕ με 3,5%. Οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων δεν συγκεντρώνουν ποσοστό εισδοχής στη Βουλή καθώς λαμβάνουν από 2,5%.

Τρεις μονάδες προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει και η δημοσκόπηση της ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών. Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ProRata. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 27,5%, η ΝΔ 24,5% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 5,5%, Το Ποτάμι 5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 5%, Ένωση Κεντρώων 3,5%, Λαϊκή Ενότητα 2,5%, ΑΝΕΛ 2,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, «Άλλο» 2%, «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 14%, Άκυρο/Λευκό 2%, Αποχή 13%.

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με 31,7% έναντι 30,4% της ΝΔ, προβλέπει η δημοσκόπηση της Μarc για τον Αlpha. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,9%, και ακολουθούν, Ποτάμι 5,9% , ΚΚΕ και Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,8%, Ένωση Κεντρώων σημείωνει 4% και Λαϊκή Ενότητα 3,3%.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην εκτίμηση ψήφου με 31,7% έναντι 31,2% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7,1%, ΚΚΕ 6%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 6%, Ποτάμι 5,8%, Λαϊκή Ενότητα 3,4%, Ένωση Κεντρώων 3,1% και Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%.

Στη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του καναλιού Mega o ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 28,5%, η ΝΔ 26%, η ΧΑ 6,1%, το ΠΑΣΟΚ 6%, το ΚΚΕ 5,7%, Το Ποτάμι 4,8%, η ΛΑΕ 3,9%, οι ΑΝΕΛ 3% και η Ένωση Κεντρώων 2,8%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοσκόπηση της MRB για το STAR, o ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,4%, η ΝΔ 26,9%, η ΧΑ 5,9%, Η Δημοκρατική Συμπαράταξη 5%, το ΚΚΕ και το Ποτάμι 4,9%, η Ένωση Κεντρώων 3,2%, η ΛΑΕ 3,1% και οι ΑΝΕΛ 3,6%.

Αντίθετα σε δημοσκόπηση της εταιρίας "Μetrisi" που διενεργήθηκε για τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής" η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 1,4% και συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 5,6% ενώ ακολουθεί με οριακή διαφορά το ΚΚΕ με 5,4%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 5,1%, το Ποτάμι 4,7% ενώ η Λαϊκή Ενότητα καταγράφει ποσοστό 3,2%. Σε απόσταση αναπνοής η Ένωση Κεντρώων με 3,1% ενώ εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με 2,7%. 

Αναποφάσιστοι και απογοητευμένοι κρίνουν την εκλογική μάχη. Στους αναποφάσιστους εστιάζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στέλνοντας μήνυμα εθνικής συνεννόησης. Πρόσκληση στους απογοητευμένους ψηφοφόρους της Κουμουνδούρου απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να ανεβάσει τη συσπείρωση. 
capital.gr

Η Θεανώ Φωτίου πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ εντός των capital controls, σύμφωνα με το protothema.gr. Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε σε προσωπικό επίπεδο η υπουργική θητεία της τέως αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρίας Θεανώ Φωτίου, αφού, πριν αποχωρήσει από τη θέση της και εν μέσω capital controls, πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ, ενώ χιλιάδες είναι οι Έλληνες συνταξιούχοι, που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Πιο συγκεκριμένα, στις 21 Ιουλίου 2015 υπογράφηκε η απόφαση χορήγησης ασφαλιστικής παροχής από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στην κυρία Φωτίου και εκδόθηκε το σχετικό χρηματικό ένταλμα, ύψους 69.367,04 ευρώ, μετά τη συνταξιοδότησή της από τη θέση της καθηγήτριας της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
protothema.gr 

Στηρίζει πλήρως ο ΣΥΡΙΖΑ τη Θεανώ Φωτίου: Το εφάπαξ πιστώθηκε πράγματι στον λογαριασμό της πρώην υπουργού αλλά η σχετική απόφαση υπεγράφη τρία χρόνια μετά την συνταξιοδότηση της Θεανώς Φωτίου από την θέση της Καθηγήτριας Πανεπιστημίου. Τα capital controls εμποδίζουν τις αναλήψεις όχι τις πιστώσεις εκ μέρους του Δημοσίου σε δικαιούχους, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
skai.gr 

Για τρία σενάρια στις ελληνικές εκλογές, το καλό, το κακό και το άσχημο, κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα στο οποίο εξετάζει πώς το εκλογικό αποτέλεσμα θα επηρεάσει την υλοποίηση του νέου προγράμματος και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
Σχετική ανάρτηση:
Bloomberg: Το καλό, το κακό και το άσχημο σενάριο των ελληνικών εκλογών 


Βαρουφάκης: Στηρίζω βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας. Σε νέα δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ουσιαστικά προτρέπει τους ψηφοφόρους να μην υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής, σημειώνοντας πως η ηγεσία του κόμματος έχει πλέον «αποδεχτεί» το «δόγμα Παπακωνσταντίνου». Ζητά από τους πολίτες να στηρίξουν Λαϊκή Ενότητα, ΚΚΕ ή άλλα κόμματα παρόμοιας γραμμής απέναντι στο Μνημόνιο και εκφράζει την προσωπική του στήριξη σε Νάντια Βαλαβάνη και Κώστα Ήσυχο. 
skai.gr

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο. Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 23ης Σεπτεμβρίου, της λήψης της πρώτης δόσης ύψους 3 εκ ευρώ από την Ελλάδα και υπό το βάρος της συνεχιζόμενης πίεσης των ασφυκτικών προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών, συνεχίζεται η στενή συνεργασία των πολιτικών παραγόντων για την αντιμετώπιση της κρίσης. 
skai.gr 

Toυρκία: Πορεία προσφύγων με στόχο τη συνοριακή διέλευση με την Ελλάδα. Μεγάλος αριθμός σύρων προσφύγων κοντά στην πόλη Εντιρνέ (Αδριανούπολη, βορειοδυτική Τουρκία), κατευθύνεται αυτή την ώρα προς το κέντρο της πόλης με προορισμό τη συνοριακή διέλευση με την Ελλάδα και τελικό στόχο τη Δυτική Ευρώπη σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ. Τις τρεις προηγούμενες μέρες στα προάστια της τουρκικής πόλης συγκεντρώθηκαν χιλιάδες μετανάστες. 
skai.gr 

Η Cosco εξαγόρασε λιμάνι στην Τουρκία. Κινεζική κοινοπραξία επικεφαλής της οποίας είναι η Cosco εξαγόρασε το 64,5% του μεγαλύτερου ιδιωτικού λιμανιού της Τουρκίας, Kumport Terminal, στον κόλπο του Μαρμαρά. Σύμφωνα με πηγές της Cosco πρόκειται για συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική επένδυση με αυτή του Πειραιά. 
kathimerini.gr 

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το απόγευμα, στον απόηχο των χθεσινών κυνικών δηλώσεων Μιχαλολιάκου πως η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διοργανώνονται αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι.
Σχετική ανάρτηση:
Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα 


Μόσχα: Θα εξετάζαμε αίτημα της Δαμασκού για αποστολή δυνάμεων στη Συρία. «Εάν υπάρξει αίτημα [από τη Συρία], τότε, στο πλαίσιο του διμερούς διαλόγου, θα εξεταζόταν και θα το συζητούσαμε, φυσικά», δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω ανησυχιών για αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής εμπλοκής στο συριακό εμφύλιο πόλεμο. 
skai.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου