16 Σεπτεμβρίου 2015

Και "dislike" στο Facebook

Κουμπί «Dislike» (δεν μου αρέσει) θα προσθέσει το γνωστό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Το δίκτυο βρίσκεται πολύ κοντά στο να αρχίσουν οι σχετικές δοκιμές από χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν πλέον με αυτό τον τρόπο να βγάζουν καλύτερα την...κακία τους. Αρκετοί χρήστες έχουν ζητήσει επίμονα μια τέτοια επιλογή ως αντίβαρο στο "like" (μου αρέσει) είπε ο Ζάκερμπεργκ. Δεν θα ήθελε όμως αυτό να χρησιμοποιηθεί για να «καταψηφίζονται» οι αναρτήσεις άλλων χρηστών. Περισσότερο το φαντάζεται ως την κατάλληλη επιλογή σε μια θλιβερή ανάρτηση (που αφορά π.χ. το θάνατο προσφύγων), που δείχνει έλλειψη ευαισθησίας.

Είναι όμως αμφίβολο κατά πόσο οι χρήστες πράγματι θα περιορίσουν τη χρήση του «Dislike» μόνο σε αυτό που θα ήθελε ο Ζάκερμπεργκ και δεν θα το «αξιοποιήσουν» για να εκφράσουν γενικότερα τα πάσης φύσης αρνητικά συναισθήματά τους.

Ο Ζάκερμπεργκ τόνισε ότι μόνο αφού δοκιμαστεί εκτενώς το κουμπί "dislike" σε περιορισμένο κύκλο χρηστών, θα καθιερωθεί στη συνέχεια η ευρεία χρήση του.

Πηγές: Στοιχεία από www.tovima.gr και www.imerisia.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο: