21 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 21.9.2015

(upd2) Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με 7,5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τη ΝΔ στις χθεσινές εκλογές, ορκίστηκε με πολιτικό όρκο λίγο μετά τις 20:00, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, για δεύτερη φορά ως πρωθυπουργός.
Επίσης σήμερα ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και πάλι με τον κ. Καμμενο, με τον οποίο είχε συζήτηση για τη συμμετοχή στελεχών των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα. Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ορκιστεί αύριο.
Σχετική ανάρτηση: Τσίπρας: Ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη 

Αλέξης Τσίπρας (στη σημερινή του εισήγηση στο πολιτικό όργανο εκλογικής ευθύνης): «Ο ελληνικός λαός έδωσε μια καθαρή λαϊκή εντολή, για να προχωρήσουμε ενωμένοι σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση». «Άμεσος στόχος της επόμενης περιόδου είναι η πλήρης αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και στη λειτουργία των τραπεζών, η διεύρυνση του εδάφους που κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση, με πρώτη κρίσιμη μάχη αυτή της απομείωσης του χρέους. Ταυτόχρονα, θα πρέπει με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές, μάχη με το σύστημα της διαπλοκής, για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία». 
kathimerini.gr 
Σχετική ανάρτηση: Τσίπρας, ηγέτης ή μέγας δημαγωγός; 

Στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έσπευδαν ηδη από χθες το βράδυ να τονίσουν ότι η νέα κυβέρνηση θα γίνει με βάση τον κορμό της προηγούμενης και ελάχιστες διορθωτικές κινήσεις. 
kathimerini.gr 

Οι απαιτήσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου στο νέο κυβερνητικό σχήμα της συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές του Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα τα υπουργεία Αμυνας, Δικαιοσύνης, Ναυτιλίας, Τουρισμού, Δημόσιας Τάξης καθώς και τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ και της ΕΥΠ. 
tovima.gr 

Την Επιτροπή εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, την οποία συγκρότησε με απόφασή της υποστηρίζοντας ότι στόχο έχει τον έλεγχο νομιμότητας του δημόσιου Χρέους, συγκαλεί εκ νέου Τρίτη και Τετάρτη στη Βουλή, η απερχόμενη Πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η συνεδρίαση αυτή είχε αναγγελθεί από ημερών. 
kathimerini.gr 

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Ευ. Τσακαλώτος, θεωρείται από τον Α. Τσίπρα το "ισχυρό" χαρτί του οικονομικού Επιτελείου - γεγονός που έχει διατυπώσει δημόσια και προεκλογικά- επομένως του αφήνει τα "κλειδιά" της Οδού Νίκης. "Αμετακίνητος" βάσει των ίδιων πληροφοριών, εκτιμάται ότι θα παραμείνει ο Γ. Σταθάκης, στο υπουργείο Οικονομίας. 
capital.gr 

"Στον Γιώργο Χουλιαράκη μπορεί να ανατεθεί το κρίσιμο υπουργείο για την εφαρμογή του μνημονίου", γράφει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, τονίζοντας παράλληλα ότι "ο Γιάννης Μουζάλας είναι πιθανόν να παραμείνει υπουργός αρμόδιος για τη Μετανάστευση". 
capital.gr

Έντονες βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα σήμερα. Τα φαινόμενα αναμένονται να γίνονται ηπιότερα από την Τετάρτη και μετά. Ειδικότερα την Τρίτη 22/9 βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Ανατολικές Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο και τα ορεινά της Πελοποννήσου τις θερμές ώρες της ημέρας.
meteo.gr 

Ανυπολόγιστες καταστροφές προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Μεσσηνία και στην Λακωνία, ενώ προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετώπισε και η Αττική.
kathimerini.gr 

Ο Ευρωπαϊκός Τύπος για το αποτέλεσμα των Ελληνικών Εκλογών. Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη. Γαλλικός Τύπος: Ο Τσίπρας κέρδισε το τολμηρό εκλογικό του στοίχημα. Βρετανικός Τύπος: Ο Τσίπρας αναστήθηκε από τις στάχτες του.
skai.gr
Σχετική ανάρτηση: Ο Ευρωπαϊκός Τύπος για το αποτέλεσμα των Ελληνικών Εκλογών

Πλήθος από σχόλια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα στο twitter, για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Δείτε ορισμένα, από μια άλλη σκοπιά, με χιούμορ, στο: 
Οι Εκλογές στο twitter με χιούμορ 

Χρηματιστήριο Αθήνας: Θετική η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής από τους διεθνείς αναλυτές, επιφυλακτική όμως στην πράξη από το Χρηματιστήριο όπου κυριάρχησαν τα αρνητικά πρόσημα για τα περισσότερα blue chips και οι ισχυρές πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να καταγράψει μικρή πτώση 0,58 % στις 693,54 μονάδες 
capital.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου