11 Ιανουαρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 11.1.2021

Βουτιά σε παγωμένα νερά για καλή τύχη στο Τόκιο. 

Γλυκό σε σχήμα σύριγγας στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας.

Δαχτυλίδι με 12.638 διαμάντια από Ινδό κοσμηματοπώλη στο Γκίνες. 

Βουτιά σε παγωμένα νερά για καλή τύχη  

Τη δεύτερη Κυριακή κάθε έτους στον ναό 
Teppozu Inari Shrine του Τόκιο ακολουθείται μία τελετουργία. Άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών μπαίνουν σε μία πισίνα με κρύο νερό και πάγο για να προσευχηθούν για το νέο έτος. Αφού προθερμανθούν και ψάλλουν βουτούν στο κρύο νερό για να προσευχηθούν για προσωπική και γενική υγεία και ευημερία (φωτογραφία επάνω αριστερά). 

Φέτος η τελετουργία εστίασε στο να ξεπεραστεί ο κορωνοϊός και οι συμμετέχοντες ήταν αρκετά προσεκτικοί φορώντας μάσκες. Εξάλλου το Τόκιο από τις 8 Ιανουαρίου έχει μπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της πανδημίας. 

Γλυκό σε σχήμα σύριγγας 

Μια κουταλιά ζάχαρης βοηθά το φάρμακο να κατεβεί κάτω. Ένας φούρνος στην πόλη Ντόρτμουντ της δυτικής Γερμανίας, «γιορτάζει» το έτος του εμβολίου για τον κορωνοϊό με γλυκά σε σχήμα σύριγγας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης του Schuerner’s Baking Paradise, Τομ Κόρτουεμ, πουλά αρτοσκευάσματα και γλυκά σχετικά με τον κορωνοϊό: Πέρυσι, καθώς είδη οικιακής χρήσης εξαφανίστηκαν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ εν μέσω πανικού, δημιούργησε κέικ σε σχήμα από χαρτιά τουαλέτας.

Στο Γκίνες δαχτυλίδι με 12.638 διαμάντια 

Ένας κοσμηματοπώλης στην Ινδία έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες όταν τοποθέτησε 12.638 διαμάντια σε ένα δαχτυλίδι. Πρόκειται για τον Χαρσίτ Μπάνσαλ, ιδρυτή της Renani Jewels στο Μεϊρούτ. Η δημιουργία ζυγίζει 165 γραμμάρια και κάθε πέταλο στα 8 επίπεδα του λουλουδιού είναι μοναδικό.

Το Γκίνες πιστοποίησε το ρεκόρ για το δαχτυλίδι όταν μετρήθηκαν επίσημα 12.638 διαμάντια. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν ένα δαχτυλίδι από το Hallmark Jewelers της Ινδίας με 7.801 διαμάντια.

Πηγή: 
naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου