15 Ιανουαρίου 2021

Τι να κάνετε για να μην θολώνουν τα γυαλιά σας όταν φοράτε μάσκα

Oσοι φορούν γυαλιά γνωρίζουν πολύ καλά το πρόβλημα. Θολώνουν όταν φορούν τη μάσκα, που είναι πια αναγκαίο «αξεσουάρ» και πολύτιμο εργάλειο στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού. Αυτό δεν είναι απλά άβολο, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνο. 

Συνήθως οι μάσκες στο πάνω μέρος εσωτερικά έχουν ένα λεπτό συρματάκι. Όταν φορέσετε τη μάσκα πιέστε ελαφρά το συρματάκι γύρω από τη μύτη και κάτω από τα μάτια ώστε να εφαρμόζει καλά στο πρόσωπο και να μην επιτρέπει στον αέρα της εκπνοής να πηγαίνει προς τα πάνω και να θολώνει τα γυαλιά. Αν αυτό δεν επαρκεί ακολουθήστε τα παρακάτω:
  
Η WSJ παρουσιάζει έναν απλό τρόπο για να αποφύγετε τα θολωμένα γυαλιά, που απορροφούν ουσιαστικά την υγρασία της αναπνοής μας. Xρειάζονται μόλις 4 απλά βήματα, τα οποία και στηρίζονται στις συμβουλές του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ: 

1. Διπλώστε ένα χαρτομάντηλο ή χαρτοπετσέτα πέντε με έξι φορές ώστε να έχει περίπου 2 εκατ. πλάτος. 
2. Τοποθετείστε το χαρτομάντηλο στο πάνω μέρος στο εσωτερικό της μάσκας και κρατήστε το με τον αντίχειρα και τον δείκτη.


3. Φορέστε τη μάσκα ξεκινώντας από το πηγούνι και τραβώντας προς τα επάνω. Προσπαθείστε να μην αγγίξετε το πρόσωπό σας. Στερεώστε τη μάσκα στα αυτιά σας.
4. Δοκιμάστε εάν πέτυχε. Φορέστε τα γυαλιά σας και δείτε εάν όντως δεν θολώνουν πια. Μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε το χαρτομάντηλο στη μύτη. 


Πηγή: Με στοιχεία από το moneyreview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου