21 Ιανουαρίου 2021

Τα αξιοπερίεργα της ορκωμοσίας Μπάιντεν

Η τελετή της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, του 46ου προέδρου των ΗΠΑ, ολοκληρώθηκε χθες χωρίς… φάλτσα, όμως δεν έλειψαν τα αξιοπερίεργα συμβάντα που σχολιάστηκαν ιδιαίτερα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης: Από το χρυσό περιστέρι της Lady Gaga, τα πλεχτά γάντια του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, την τεράστια Βίβλο στην οποία ορκίστηκε ο Τζο Μπάιντεν, μέχρι την μόδα από Αμερικανούς σχεδιαστές.  

Μήνυμα ειρήνης και η συγκινητική ερμηνεία του εθνικού ύμνου από τη Lady GagaΜια συγκινητική ερμηνεία του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ χάρισε στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν η Lady Gaga. 

Παράλληλα, συνόδευσε την εμφάνισή της από μήνυμα υπέρ της ειρήνης, έχοντας ένα τεράστιο χρυσό περιστέρι στο πέτο. Η διάσημη τραγουδίστρια επέλεξε να φορέσει μια εντυπωσιακή τουαλέτα σε μαύρο και κόκκινο χρώμα του οίκου Σκιαπαρέλι, με ένα τεράστιο χρυσό περιστέρι στο πέτο. Το χρυσό περιστέρι έφερε στο ράμφος κλαδί ελιάς, συμβολίζοντας την ειρήνη -ένα σαφές μήνυμα για την ανάγκη ενότητας και στο εσωτερικό της χώρας. 

Πριν ανέβει στο πόντιουμ, η δημοφιλής καλλιτέχνης έγραψε: «Είναι τιμή μου να ερμηνεύσω τον εθνικό ύμνο στον αμερικανικό λαό. Θα τραγουδήσω κατά τη διάρκεια της τελετής, μιας μετάβασης, μιας στιγμής αλλαγής -μεταξύ του 45ου και 46ου προέδρου. Για μένα αυτό έχει μεγάλη σημασία». Και πρόσθεσε: «Η πρόθεσή μου είναι να αναγνωρίσω το παρελθόν μας, να θεραπεύσουμε το παρόν μας και να παθιαστούμε για ένα μέλλον όπου συνεργαζόμαστε με αγάπη. Θα τραγουδήσω στις καρδιές όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτήν τη γη. Με σεβασμό και ευγένεια, Lady Gaga».

Τα πλεχτά γάντια του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς τράβηξαν πάνω τους όλα τα βλέμματα. 

Ο Σάντερς, πρώην αντίπαλος του Μπάιντεν στις προκριματικές για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, ήταν μεταξύ των λίγων προσκεκλημένων στην τελετή, όπου ξεχώρισε λόγω της ενδυμασίας του: εμφανίστηκε με σκούρο χακί μπουφάν (και όχι με κοστούμι ή παλτό, όπως όλοι οι υπόλοιποι), τεράστια, μάλλινα γάντια με σχέδια και έναν κίτρινο φάκελο παραμάσχαλα. 

Η Βίβλος στην οποία ορκίστηκε ο Τζο Μπάιντεν

Τεράστια όμως ήταν και η Βίβλος στην οποία ορκίστηκε ο Τζο Μπάιντεν, με τις κιτρινισμένες σελίδες, αφού ανήκει στην οικογένειά του από τα τέλη του 19ου αιώνα. 

Υπό ορισμένες γωνίες, η Βίβλος δείχνει αφύσικα μεγάλη. 

Αμερικανοί σχεδιαστές και μαργαριτάρια στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας στις ΗΠΑ με πρόεδρο τον Τζο Μπάιντεν και αντιπρόεδρο την Καμάλα Χάρις που ορκίστηκαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, περιελάμβανε και το κομμάτι της μόδας, όπου πρωταγωνίστησαν Αμερικανοί σχεδιαστές. 


Η Χάρις, η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη και η πρώτη Αμερικανοασιάτισσα που κατέχει το αξίωμα, επέλεξε μαύρους σχεδιαστές για την ιστορική στιγμή. Στο Καπιτώλιο φορούσε μίντι μωβ παλτό και ανάλογο φόρεμα από τον σχεδιαστή της Νέας Υόρκης, Κρίστοφερ Τζον Ρότζερς, ενώ το απόγευμα επέλεξε να φορέσει σύνολο από τον Σέρτζιο Χάντσον με έδρα το Λος Άντζελες. «Ευχαριστώ, κυρία Αντιπρόεδρε. Είναι πραγματικά τιμή μας που παίξουμε έναν μικρό ρόλο σε αυτήν την ιστορική στιγμή», ήταν η ανάρτηση του Ρότζερς στο Instagram.

Η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν φορούσε ένα μπλε του ωκεανού φόρεμα και παλτό διακοσμημένο με μαργαριτάρια και κρύσταλλα Swarovski από την Αλεξάντρα Ο' Νιλ της μάρκας Markarian της Νέας Υόρκης. Το χρώμα επιλέχθηκε «για να υποδηλώσει την εμπιστοσύνη, την αυτοπεποίθηση και την σταθερότητα», δήλωσε η σχεδιάστρια. Στο πλαίσιο της πανδημίας Covid-19 το σύνολο συμπλήρωνε μία μεταξωτή μάσκα προσώπου. 


Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο σύζυγος της Χάρις, Ντουγκ Έμποφ, φορούσαν κοστούμια από τον κλασικό Αμερικανό σχεδιαστή Ralph Lauren, ο οποίος επίσης ντύνει και τις ομάδες των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς. «Τώρα είναι η ώρα να έρθουμε κοντά με αγάπη και κατανόηση», έγραψε ο Lauren στο Twitter.

Η Καμάλα Χάρις ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με μαργαριτάρια, που oι παρατηρητές λένε ότι είναι ένα νεύμα προς την αδελφότητα στην οποία συμμετείχε -την Alpha Kappa Alpha - στο πανεπιστήμιο Χάουαρντ στην Ουάσιγκτον. Η αδελφότητα και μια ομάδα στο Facebook με περισσότερα από 450.000 μέλη προέτρεψαν τις γυναίκες να φορούν μαργαριτάρια την Τετάρτη για να γιορτάσουν την πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Πηγές: naftemporiki.gr, cnn.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου