29 Ιανουαρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 29.1.2021

Κάνουν πρόβα της ... κηδείας τους, σε μια τελετή στην Ταϊλάνδη, με στόχο την αναγέννηση. 
Το πρωί τράκαρε με το καινούριο του αυτοκίνητο, το βράδυ έγινε εκατομμυριούχος, στη Βόρεια Καρολίνα.
Δημιουργούν έργα τέχνης για να τα ... θάψουν στη συνέχεια, στην Ελβετία.

Προβάρουν την κηδεία τους με στόχο την αναγέννηση

Σε έναν ναό στα περίχωρα της Μπανγκόκ, πολλοί συρρέουν καθημερινά για να συμμετάσχουν σε μια ιδιότυπη τελετή όπου ξαπλώνουν σε ένα φέρετρο κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια, ενώ ένα σεντόνι τους σκεπάζει καθώς οι μοναχοί ψάλλουν.
Ο ναός Wat Bangna Nai στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης προσελκύει περισσότερους από 100 ανθρώπους την ημέρα οι οποίοι επιλέγουν να πάρουν μέρος στην τελετή με την ελπίδα ότι θα βελτιώσουν την τύχη τους ή θα κάνουν μία νέα αρχή.
Η αυξημένη πίεση της καθημερινής ζωής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει μεγαλώσει για πολλούς τη σημασία του συγκεκριμένου τελετουργικού.
Οι συμμετέχοντες πληρώνουν 100 μπατ (3,30 δολάρια) για τα λουλούδια, τα κεριά και τα ρούχα που αποτελούν μέρος της τελετής. Ακολουθούν τις οδηγίες των μοναχών και, αφού προσευχηθούν, ξαπλώνουν σε ένα φέρετρο με τα κεφάλια τους στραμμένα προς τα δυτικά -όπως θάβονται οι νεκροί, πριν αλλάξουν πλευρά για να συμβολίσουν την αναγέννηση.


«Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι άγχωμένος αυτές τις μέρες, επειδή έχει μειωθεί το εισόδημά μου εξαιτίας της πανδημίας και είμαι βέβαιος ότι όλοι εδώ αισθάνονται το ίδιο», δήλωσε ο Νουτσάρανγκ Σίχαρντ, ένας 52χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος τροφίμων, ο οποίος έλαβε μέρος στην τελετή. «Ένιωσα ότι ξαναγεννήθηκα, ξαναζωντάνεψα και έγινα νέος άνθρωπος», δήλωσε μετά την τελετή.
Μία 23χρονη, η Τσονλαθίτ Νιμιμενγουέι, είπε ότι συμμετείχε στην τελετή επειδή μια μάντισσα της είπε ότι η ζωή της ήταν σε κίνδυνο. «Με έκανε να νιώσω άγχος. Γι 'αυτό είμαι εδώ, θέλω να αισθανθώ καλύτερα» είπε.
«Υπενθυμίζει στους ανθρώπους ότι μια μέρα θα πεθάνουμε, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο που ζούμε τη ζωή μας», δήλωσε ο Πράκρου Πραπάθ Βαρανουκίτζ, ένας μοναχός που πραγματοποιεί την τελετή.

Πηγή: 
Ναυτεμπορική

Το πρωί τράκαρε, το βράδυ έγινε εκατομμυριούχος 

Ιδιαίτερες ψυχολογικές μεταπτώσεις είχε το τελευταίο 24ωρο για έναν άνδρα από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, ο οποίος είδε τη μέρα του να ξεκινά πολύ άσχημα, προτού τελικά η τύχη του χαμογελάσει.
Πηγαίνοντας προς τη δουλειά του με το καινούριο του αυτοκίνητο, ο Άντονι Ντάουι ενεπλάκη σε ατύχημα με δύο ελάφια. Ο τραυματισμός των δύο ζώων αλλά και ζημιές στο όχημά του τον λύγισαν και ζήτησε από τους εργοδότες του να επιστρέψει στο σπίτι του, όπου αποκοιμήθηκε.
Ξυπνώντας έπειτα από κάποιες ώρες, ο Ντάουι αποφάσισε να ελέγξει τους λαχνούς που είχε αγοράσει, διαπιστώνοντας ότι κέρδισε ένα εκατ. δολ. στο τυχερό παιχνίδι Mega Millions. Η χαρά του διπλασιάστηκε, όταν διπλασιάστηκαν και τα κέρδη του χάρη σε μια επιλογή που προσφέρει το παιχνίδι.
Ο Ντάουι κάνει ήδη σχέδια για το πώς θα ξοδέψει τα χρήματα που κέρδισε, τα οποία μετά την αφαίρεση των φόρων ανέρχονται σε 1,4 εκατ. δολ. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Υπόγεια τέχνη στις γειτονιές της Ελβετίας 


Οι Ελβετοί καλλιτέχνες πρωτότυπων concept, ο Φραν και ο Πάτρικ Ρίκλιν «βουτούν» στο αστικό τοπίο για να δημιουργήσουν το πιο πρόσφατο έργο τέχνης που θα ταφεί κάτω μια νέα οικιστική ανάπτυξη βόρεια της πόλης της Ζυρίχης. Τα δύο δίδυμα αδέλφια θέλουν να δείξουν πώς η τέχνη μπορεί να επηρεάσει την κουλτούρα ενός τόπου και των κατοίκων της γειτονιάς Zwhatt στο Ρέγκενσντορφ της Ελβετίας.
Οι 47χρονοι αδεφοί Ρίκλινς,θα φτιάξουν περίπου 15 «έργα τέχνης» τα οποία θα προβληθούν πριν ταφούν για να αποτελέσουν τα θεμέλια της εγκατάστασης του Zwhatt.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν εικόνες των κομματιών μέσω ενός μουσείου επαυξημένης πραγματικότητας που πρόκειται να χτιστεί στον χώρο το 2024.
«Μπορεί να φαίνεται περίεργο να δημιουργείς έργα τέχνης και στη συνέχεια να τα θάβεις σε σκυρόδεμα υπόγεια, αλλά πιστεύουμε ότι είναι συναρπαστικό όταν μια πόλη χτίζεται πάνω από ένα μουσείο τέχνης», δήλωσε ο Φρανκ Ρίκλιν.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου