24 Ιανουαρίου 2021

Ο Τζ. Τριντό αξιοποιεί το meme του Μπ. Σάντερς

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό αξιοποίησε το διάσημο πλέον meme του Μπέρνι Σάντερς με τα πλεκτά γάντια του για να παροτρύνει τους συμπατριώτες του να αποφεύγουν τα ταξίδια, να μείνουν σπίτι, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού. 

Σε φωτομοντάζ που αναρτήθηκε στη ροή του καναδού πρωθυπουργού στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (@JustinTrudeau), με τον ίδιο στο πρώτο πλάνο, στο βήμα, καθώς παραχωρεί συνέντευξη Τύπου μπροστά στην είσοδο της επίσημης κατοικίας του, προστέθηκε ο γερουσιαστής του Βερμόντ, καθισμένος σε καρέκλα, με χειρουργική μάσκα και πλεκτά γάντια. 

Πρόκειται για στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μια φωτογραφία την οποία τράβηξε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Μπρένταν Σμιαλόουσκι. 


Κάτω από το φωτομοντάζ, ο κ. Τριντό αναφέρεται στην απρόσμενη «επίσκεψη» του 79χρονου Μπέρνι Σάντερς για να επισημάνει «δεν είναι ώρα για ταξίδια. Μείνετε σπίτι». «Με αυτό, εννοώ στο δικό σας σπίτι», συμπληρώνει, καλού-κακού. 


Justin Trudeau @JustinTrudeau
It was one thing when my son crashed my press conference a month or so ago, but this... Now is not the time to travel. Stay home - and by that, I mean your own home.

Ο Τζάστιν Τριντό υπενθύμισε στο χιουμοριστικό tweet του ότι είχε ήδη υπάρξει ένας «εισβολέας» σε μια από τις συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρεί: ο μικρότερος γιος του, έξι ετών, το κεφαλάκι του οποίου εμφανίστηκε για λίγο σ’ ένα από τα παράθυρα της πόρτας της επίσημης πρωθυπουργικής κατοικίας πριν από περίπου έναν μήνα.

Ο κ. Τριντό επέμεινε την Παρασκευή ότι είναι ανάγκη να αποφεύγονται τα ταξίδια στο εξωτερικό που δεν είναι απόλυτα απαραίτητο να γίνουν, για να περιοριστεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2. 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ , twitter.com

Σχετική ανάρτηση: Τα αξιοπερίεργα της ορκωμοσίας Μπάιντεν (21.1.2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου