28 Ιανουαρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 28.1.2021

O Μπέρνι Σάντερς συγκέντρωσε 1,8 εκατ. δολάρια για άπορους από τη φωτογραφία του με τα γάντια.
Τα δυο πρώτα γραμματόσημα των ΕΛΤΑ του έτους αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

1,8 εκατ. δολάρια για άπορους από φωτογραφία του Σάντερς με γάντια

Ο αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα διατεθεί σε οργάνωση αρωγής το ποσό των 1,8 εκατ. δολαρίων που συγκεντρώθηκε χάρη στην πώληση προϊόντων με το διάσημο πλέον φωτογραφικό στιγμιότυπο στο οποίο εικονίζεται μόνος, καθισμένος σε καρέκλα, φορώντας χειρουργική μάσκα, χακί μπουφάν και χοντρά πλεκτά μάλλινα γάντια, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. 


Το στιγμιότυπο, που απαθανάτισε ο φωτοειδησεογράφος Μπρένταν Σμιαλόουσκι του Γαλλικού Πρακτορείου, ενέπνευσε χιλιάδες χιουμοριστικά φωτομοντάζ σε όλο τον κόσμο, μετατρέποντας τον προοδευτικό πολιτικό -πρώην διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών για την προεδρία-, που εκφράζεται συχνά με τόνο παθιασμένο και έχει συχνά ύφος βλοσυρό, σε κάτι σαν σταρ του Twitter.

Μπλουζάκια, πουλόβερ και διάφορα άλλα είδη με τη φωτογραφία άρχισαν να διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος στον ιστότοπο του γερουσιαστή το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου - όλο το στοκ εξαντλήθηκε σε τριάντα λεπτά. Προστέθηκαν νέα προϊόντα το Σαββατοκύριακο: είχαν πουληθεί όλα το πρωί της Δευτέρας, εξήγησε ο κ. Σάντερς σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. «Η Τζέιν», η σύζυγός του, «και εγώ είμαστε εντυπωσιασμένοι από τη δημιουργικότητα που έδειξε τόσος πολύς κόσμος (...) και περιχαρείς που μπορέσαμε να βοηθήσουμε κατοίκους του Βερμόντ που το έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΤΑ: Γραμματόσημα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανοίγουν το εκδοτικό πρόγραμμα γραμματοσήμων του 2021 με μία Σειρά αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Τιμώντας και τη δική τους ιστορική διαδρομή, που είναι συνυφασμένη με αυτήν του ελληνικού κράτους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ταξιδεύουν το μήνυμα της επετείου σε όλο τον κόσμο.

Με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ 2021 – 200 Χρόνια μετά την Επανάσταση», η Σειρά περιλαμβάνει δύο γραμματόσημα με το λογότυπο των εορτασμών και πλήθος φιλοτελικών προϊόντων.

Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, χαιρέτησε την έκδοση της σειράς κάνοντας λόγο για «Δύο καλαίσθητα γραμματόσημα, φτιαγμένα με την ποιότητα που πάντα έχουν οι εκδόσεις των ΕΛΤΑ, και τα οποία φιλοδοξούμε να στείλουν σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, το 2021 είναι η χρονιά μας. Η χρονιά της Ελλάδας».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικές αναρτήσεις:
Ο Τζ. Τριντό αξιοποιεί το meme του Μπ. Σάντερς (24.1.2021)
Τα αξιοπερίεργα της ορκωμοσίας Μπάιντεν (21.1.2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου