22 Ιανουαρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 22.1.2021

Ζευγάρι παντρεύτηκε στο θάλαμο ασθενών με κορωνοϊό, προτού εκείνος μεταφερθεί στη ΜΕΘ, στη Βρετανία.

Τιμωρία με push-ups για ξένους που δεν φορούν μάσκα στο Μπαλί.


Βρετανία: Ζευγάρι παντρεύτηκε στο θάλαμο ασθενών με κορωνοϊό

Η Ελίζαμπεθ Κερ και ο Σάιμον Ο΄Μπράιαν, ένα ζευγάρι Βρετανών, σχεδίαζαν να παντρευτούν τον Ιούνιο. Έπειτα ήρθε η πανδημία του κορωνοϊού. Αμφότεροι μολύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μίλτον Κέινς με το ίδιο ασθενοφόρο όταν τα επίπεδα οξυγόνου του οργανισμού τους έπεσαν επικίνδυνα χαμηλά.

Η 
31χρονη Κερ και ο 36χρονος Ο΄Μπράιαν νόσησαν τόσο βαριά, ώστε το ιατρικό προσωπικό έδωσε μάχη για να διοργανώσει τον γάμο τους πριν να είναι πολύ αργά. Όταν η κατάσταση της υγείας του Ο΄Μπράιαν επιδεινώθηκε περαιτέρω, αποφασίστηκε να εισαχθεί στην ΜΕΘ. Ούτε αυτό τους σταμάτησε όμως: το προσωπικό του νοσοκομείου καθυστέρησε τη διασωλήνωσή του τόσο όσο χρειαζόταν για να προλάβουν να παντρευτούν.

"Μου είπαν ότι δεν θα μπορούσαμε να παντρευτούμε τελικά γιατί θα έπρεπε να διασωληνώσουν τον Σάιμον και να τον βάλουν σε καταστολή", θυμάται η Κερ. "Αλλά το καθυστέρησαν για μια ακόμη ώρα. Και εκείνος ανασύνταξε τις δυνάμεις του, για όσο χρόνο χρειαζόταν ώστε να παντρευτούμε". 
 Λίγα λεπτά μετά το "Δέχομαι", ο Ο'Μπράιαν μπήκε σε καταστολή και πέρασε την νύχτα σε μηχανική υποστήριξη.

Η κατάσταση του Ο'Μπράιαν βελτιώθηκε και οι νεόνυμφοι επανενώθηκαν σε έναν θάλαμο για ασθενείς με COVID-19 όπου βρίσκονται ακόμη και αναρρώνουν σταδιακά παρότι εξακολουθούν να χρειάζονται οξυγόνο. "Χρειάστηκε να περιμένουμε μερικές ημέρες για το πρώτο μας φιλί", είπε η Κερ στο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τιμωρία με push-ups για όσους δεν φορούν μάσκα στο Μπαλί 

Οι ξένοι που θα εντοπίζονται να μη φοράνε μάσκα στο νησί-θέρετρο της Ινδονησίας, το Μπαλί, θα τιμωρούνται με μια ασυνήθιστη τιμωρία αφού θα υποχρεώνονται να κάνουν push-ups. Οι αρχές κατέστησαν τη χρήση μάσκας υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους καθώς η χώρα αντιμετώπιζε αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. 


Οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τουρίστες με μακό μπλουζάκια και σορτς να υποχρεώνονται να κάνουν την συγκεκριμένη άσκηση, σε συνθήκες τροπικής ζέστης και με αξιωματούχους ασφαλείας με μάσκα να τους επιτηρούν. 

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι πλήρωσαν πρόστιμο 5,7 ευρώ, αλλά άλλοι 30 είπαν ότι δεν είχαν τα χρήματα. Γι' αυτό και τους επιβλήθηκαν τα push-ups. Αυτοί που δεν φορούσαν μάσκα υποχρεώθηκαν να κάνουν έως 50, ενώ εκείνοι που την φορούσαν λάθος έκαναν 15.

Πηγές: naftemporiki.gr
Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=g8xgDdFtQfs&feature=emb_logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου