26 Ιανουαρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 26.1.2021

Έφθασαν στο Λευκό Οίκο οι ποιμενικοί του ζεύγους Μπάιντεν.
Ο Τζιμ Κάρεϊ αποχαιρετά τη Μελάνια Τραμπ, τη «χειρότερη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ».
Η πρώην σκλάβα Χάριετ Τσάπμαν στο νέο 20δόλαρο.

Στο Λευκό Οίκο οι ποιμενικοί του ζεύγους Μπάιντεν

Οι Τσαμπ και Μέιτζορ, οι δύο γερμανικοί ποιμενικοί του ζεύγους Μπάιντεν, έφθασαν χθες στον Λευκό Οίκο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, συνεχίζοντας μια παράδοση, η οποία πριν από τον Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε διακοπεί για περισσότερο από έναν αιώνα.

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, διακρίνονται τα δύο σκυλιά να χοροπηδούν ή να ξεκουράζονται στο γκαζόν του Λευκού Οίκου, με φόντο τον οβελίσκο του μνημείου Ουάσιγκτον.

Ο Τσαμπ είναι μέλος της οικογένειας Μπάιντεν από το 2008. Το 2018 εντάχθηκε σε αυτήν και ο Μέιτζορ. Μάλιστα, ο Μέιτζορ έγινε χθες το πρώτο σκυλί, που έχει υιοθετηθεί από ένα καταφύγιο, το οποίο θα μένει στον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε αναρτήσει στο Instagram, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, φωτογραφίες των σκύλων του με το σχόλιο: «Είμαι ίσως λίγο προκατειλημμένος, όμως νομίζω πως οι Τσαμπ και Μέιτζορ θα γίνουν φανταστικοί Πρώτοι Σκύλοι!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Τζιμ Κάρεϊ αποχαιρετά τη «χειρότερη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ» 

Ο Τζιμ Κάρεϊ επεφύλαξε για τη Μελάνια Τραμπ έναν όχι και τόσο τρυφερό αποχαιρετισμό.
Στο πιο πρόσφατο καλλιτέχνημά του, ο Καναδός ηθοποιός παρουσιάζει ένα όχι πολύ κολακευτικό πορτρέτο - γελοιογραφία της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ. «Ω... και αντίο χειρότερη Πρώτη Κυρία» έγραψε στη μία πλευρά του σκίτσου. 

Ο ηθοποιός υπονόησε επίσης ότι σύντομα θα είναι η τρίτη πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ. «Ελπίζω ο διακανονισμός να μπορεί να χρηματοδοτήσει τη ζωή σας στο ρηχό τέλος» πρόσθεσε. «Ευχαριστούμε για το τίποτα». 

Πηγή: amna.gr

Η πρώην σκλάβα Χάριετ Τσάπμαν στο νέο 20δόλαρο 

Ο Τζο Μπάιντεν από την πρώτη ημέρα προεδρίας έδωσε δείγματα γραφής για τη μεταστροφή της πολιτικής του έναντι αυτής που είχε χαράξει ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ. Η νεοδιορισμένη κυβέρνηση θα επανεκκινήσει το εμβληματικό σχέδιο έκδοσης χαρτονομίσματος 20 δολαρίων με το πρόσωπο της ακτιβίστριας κατά της δουλείας, Χάριετ Τάμπμαν, ένα σχέδιο που εγκαταλείφθηκε από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Είναι σημαντικό τα χαρτονομίσματά μας, τα χρήματά μας (...) να αντικατοπτρίζουν την ιστορία και την ποικιλομορφία της χώρας μας και η εικόνα της Χάριετ Τάμπμαν να κοσμεί το νέο χαρτονόμισμα αξίας των 20 δολαρίων, σαφώς το αντικατοπτρίζει», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Τζεν Ψάκι.

Η Χάριετ Τάμπμαν, γνωστή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών τον 19ο αιώνα θα γίνει η πρώτη Αφροαμερικανίδα προσωπικότητα που θα εμφανιστεί σε χαρτονόμισμα των ΗΠΑ. Θα αντικαταστήσει στο χαρτονόμισμα τον λαϊκιστή πρόεδρο Άντριου Τζάκσον, (1767-1845), μια πολύ αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, τον οποίο θαύμαζε ο Τραμπ. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου