1 Ιουλίου 2021

Σε Σκίτσα: Βρέθηκαν οι πίνακες των Πικάσο και Μοντριάν

Έπειτα από εννέα χρόνια, επιτέλους 
βρέθηκαν οι πίνακες των Πικάσο (Γυναικείο κεφάλι) και Μοντριάν (Ανεμόμυλος Στάμμερ) που είχαν κλαπεί τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου του 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη. Εδώ, σε 7 σκίτσα: 

Φιλότεχνος δηλώνει ο 49χρονος δράστης. Ουδέποτε επιχείρησε να πουλήσει τους πίνακες στο εξωτερικό,είπε. Εξάλλου ποιος θα έπαιρνε τον πίνακα του Πικάσο (Γυναικείο κεφάλι) με ... τέτοια φάτσα! Σκίτσο (επάνω αριστερά) του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".

Ευτυχής δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο με τίτλο: «Ανεμβολίαστη Γυναίκα»! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή": 

Όταν οι πίνακες των των Πικάσο (Γυναικείο κεφάλι) και Μοντριάν (Ανεμόμυλος Στάμμερ) επιστρέφουν με ασφάλεια στο σπίτι τους κατά τις ημέρες του καύσωνα! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή":

Η πτώση του Πικάσο! Κι αφού τελικά η υπόθεση της ανεύρεσης των πινάκων «Γυναικείο κεφάλι» του Πάμπλο Πικάσο και «Ανεμόμυλος Στάμμερ» του Πιετ Μοντριάν, στέφθηκε με επιτυχία, γιατί αυτή να μην προβληθεί σε μια συνέντευξη Τύπου και συγχρόνως να επιβραβευτούν όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες; Και η παρουσίαση της υπόθεσης έγινε την Τρίτη. Μόνο που αντί για τα μπράβο που προσδοκούσαν, ο κόσμος το μόνο που θα θυμάται είναι "έναν πίνακα του Πικάσο να πέφτει"! 

Εδώ γλίστρησε από τα χέρια της Αστυνομίας ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής, ο πίνακας του Πικάσο δεν θα γλιστρούσε! Σκίτσο του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup), στο "Ποντίκι":

Έπεσε ο πίνακας του Πικάσο, αλλά αυτό δεν θα ξαναγίνει, η Αστυνομία πήρε μέτρα! Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη, στο "Ποντίκι":

Πέφτει ο πίνακας του Πικάσο, όμως μαζί του και το "επιτελικό κράτος" πιάνει "πάτο", σύμφωνα με το σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη στην "Εφ.Συν":

Όμως, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαψεύδει το γεγονός της πτώσης. Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή": 

Και η συνέντευξη Τύπου της Τρίτης στην Αθήνα τελείωσε με «φιάσκο» καθώς ο Πικάσο «έπεσε τελικά μπροστά στις κάμερες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου