22 Αυγούστου 2021

Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2021

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο για να απολαύσουν το φως του φεγγαριού, την Κυριακή 22 Αυγούστου.

Για το 2021, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, επιλέχθηκε ως θέμα της αφίσας το οχυρωματικό συγκρότημα Τρουπάκηδων - Μούρτζινων στην Καρδαμύλη, το οποίο αποτέλεσε στις αρχές του 1821 χώρο φιλοξενίας του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Μάνη, στο πλαίσιο προετοιμασίας της αρχής της επανάστασης.

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, εκατόν είκοσι ένας (120) αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό για να θαυμάσει την Πανσέληνο. Πενήντα τρεις (52) από αυτούς θα φιλοξενήσουν ποικίλες εκδηλώσεις. Η φετινή διοργάνωση, εκτός από τη νύχτα της 22ας Αυγούστου, θα πλαισιωθεί και από εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 20, 21, 23 και 25 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι κυρίως μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους. 

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοιού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Με την πίστη ότι "το Φως του Φεγγαριού θα υπερισχύσει της σκιάς της πανδημίας", το Υπουργείο Πολιτισμού μας προσκαλεί στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, την ωραιότερη νύχτα του ελληνικού καλοκαιριού, την Κυριακή 22 Αυγούστου.

Δείτε το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Περιφέρεια Αττικής την Κυριακή 22/8:
Νομισματικό Μουσείο, Αύλειος Χώρος: Μουσική Εκδήλωση
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Θεματικές ξεναγήσεις, 20:00 - 23:59
Άγιος Γεώργιος (Ομορφοκκλησιά) Γαλατσίου, Μουσική Εκδήλωση, 18:00 - 22:00
Αφιάρειο Ωρωπού, Εκδήλωση Λόγου, 18:00 - 22:00
Τύμβος του Σοφοκλή, Βαρυμπόμπη Αχαρνών, Ξεναγήσεις-Καλλιτεχνικά δρώμενα, 20:30 - 23:59 (ματαιώθηκε λόγω των μέτρων για την αποφυγή πυρκαγιών)
Μονή Δαφνίου, Παράταση Ωραρίου, 20:00 - 23:00 (ματαιώθηκε λόγω των μέτρων για την αποφυγή πυρκαγιών)
Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, Παράταση Ωραρίου, 20:00 - 23:59
Κάστρο χώρας Κυθήρων, Παράταση Ωραρίου, 20:00 - 23:59

Πηγές: culture.gov.griathens.gr

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου