31 Αυγούστου 2021

Αύγουστος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Αυγούστου από την επικαιρότητα κυρίως στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα, κυρίαρχο θέμα οι πυρκαγιές κυρίως σε 
Εύβοια, Αττική και Πελοπόννησο, αλλά και το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Tα 10 σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Δάση, σπίτια και ζώα κάηκαν στα πύρινα μέτωπα και «νομίζουν ότι σώθηκαν οι ανθρώπινες ζωές, οι ηλίθιοι!». Αυτά φαίνεται να λένε μεταξύ τους τα αποκαϊδια των δέντρων, στο σκίτσο (επανω αριστερά) του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (5.8.2021):

Εφιαλτικές στιγμές στη βόρεια Αττική, την βορειοκεντρική Εύβοια, στην Ολυμπία, την Μεσσηνία και πολλές ακόμη περιοχές της χώρας, από την επέλαση των πύρινων μετώπων. Η "κραυγή" του δέντρου στη φωτιά που απειλεί να το κάψει. Σκίτσο του Αρκά στο ARKAS -The Original Page (5.8.2021):

Κι όμως, παρά την πύρινη λαίλαπα, ακόμα και στα αποκαϊδια υπάρχει ελπίδα. Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη (5.8.2021):

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει φουριόζος να ζητήσει τη βοήθεια των πολιτών (για τις πυρκαγιές) και ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τον ρωτά αν έχει ...πολιτικό μέσο! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή» (10.8.2021) με αφορμή το  περιστατικό που κάτοικος της Γορτυνίας στην Αρκαδία, τόπο που έπληξε η φωτιά, λέει πως όταν ζήτησε από τις Αρχές να του στείλουν ένα πυροσβεστικό όχημα για να μην καεί το σπίτι του, τον ρώτησαν αν είχε κάποιο πολιτικό μέσο για να τον εξυπηρετήσουν!

Κορωνοϊός, καύσωνας, σεισμοί, πυρκαγές... τι άλλο περιμένουμε; Το λογαριασμό!
Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου στην «Εφ. Συν» (11.8.2021):

Στον έλεγχο των Ταλιμπάν το Αφγανιστάν, οι Αμερικανοί επιστέφουν στην πατρίδα τους και οι γυναίκες του Αφγανιστάν εκτοπίζονται από τη δημόσια ζωή, την εργασία και τις σπουδές και η ζωή τους περιορίζεται στο σπίτι. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (17.8.2021):

«Δεν έχω κάνει το εμβόλιο και Δεν θα εμβολιαστώ μέχρι να γίνει υποχρεωτικό», δήλωσε ο γνωστός Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς και προκάλεσε δικαιολογημένες αντιδράσεις. «Καλύτερα να παίζει, παρά να μιλά!!!» σχολιάζει στο σκίτσο του ο Δημήτρης Γεωργοπάης και του κλείνει με το μπαλάκι του τένις το στόμα! (20.8.2021):

Και μετά τις πυρκαγιές αναμένονται οι πλημμύρες... δηλαδή μετά το "εκκενώστε" (τους οικισμούς λόγω του κινδύνου της φωτιάς) θα ακούμε το "κολυμπήστε" να σωθήτε... Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στο «Βήμα» (24.8.2021) με φόντο το καμένο δάσος:

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Μητσοτάκη με τα «φιλαράκιια του» (σύμφωνα με τον σκιτσογράφο), τον κορωνοϊό και την φωτιά: «Εγώ με τους 100 νεκρούς στο Μάτι καθάρισα, δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα!» εμφανίζεται να λέει ο Κυριακος Μητσοτάκης στο σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην «Εφ.Συν» (27.8.2021):

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο (27.8.2021), σχετικά με όσους έχουν επιφυλάξεις μήπως και το εμβόλιο τους αλλάξει το DNA. Δυστυχώς, δεν τους το αλλάζει:

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Δείτε και αυτά:
Ιούλιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Ιούνιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Μάιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου