21 Αυγούστου 2021

Θωράκιση συνόρων με φράχτη στον Έβρο

«Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα», τόνισαν σε κοινές δηλώσεις τους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, μετά τη χθεσινή επίσκεψή τους στον Έβρο. Αντιδράσεις από τον 
ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αφγανική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα στη γεωπολιτική σφαίρα και ταυτόχρονα δημιουργεί και πιθανότητες μεταναστευτικών ροών. Ως χώρα δεν μπορούμε να περιμένουμε απαθείς τις πιθανές επιπτώσεις», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Στηρίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων αλλά παράλληλα δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών που πιθανόν να προκύψουν». Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται απέναντι σε κάθε δυνητική ή υπαρκτή απειλή ασφαλείας».

«Ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες η κατασκευή του φράχτη μήκους περίπου 40 χλμ σε πολύ κρίσιμα σημεία των συνόρων μας -παρέμβρια και όχι μόνο- ένα έργο που είναι αξιοθαύμαστο, που δημιουργεί δυνατότητες και προϋποθέσεις αποτροπής και ολοκληρώθηκε επίσης το ολοκληρωμένο αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων μας» επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

H κατασκευή του μήκους 27 χιλιομέτρων φράχτη στον Εβρο έχει ήδη ολοκληρωθεί, όπως επίσης και η εγκατάσταση και λειτουργία του αυτοματοποιημένου συστήματος επιτήρησης συνόρων. Πρόκειται για σύστημα 11 νέων καμερών και ραντάρ με δυνατότητα να «βλέπουν» μέχρι και 15 χιλιόμετρα μέσα στο τουρκικό έδαφος και να μεταφέρουν εικόνα σε επιχειρησιακά κέντρα της ΕΛ.ΑΣ. κατά μήκος των συνόρων.


Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επιθεώρηση των δύο υπουργών στον Έβρο

«Όταν η ανικανότητα συναντάει την απόγνωση, τότε έχουμε εικόνες σαν αυτές από την επιθεώρηση των δύο υπουργών στον Έβρο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε σχόλιο του για την επίσκεψη των Νίκου Παναγιωτόπουλου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης στην απέλπιδα προσπάθεια του να αλλάξει την ατζέντα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν κάψει τη μισή χώρα με άπνοια, δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί για μια ακόμη φορά σοβαρά εθνικά θέματα, στήνοντας κακόγουστα επικοινωνιακά σόου με πρωταγωνιστές υπουργούς του». Προσθέτει πως η «εικόνα του κ. Χρυσοχοΐδη να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες την ώρα που καίγονται για 5η μέρα τα Βίλια, είναι επιεικώς τραγική. Αλλά δε φταίει ο ίδιος, εντολές του αρχηγού του επιτελικού μπάχαλου εκτελεί». «Να τους χαίρεται και να τον χαίρονται», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Ο φράχτης στον Έβρο ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη των υπουργών κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Παναγιωτόπουλου στον Έβρο αναφέρει τα εξής:

«Ο φράχτης στον Έβρο ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον ήθελε και δεν τον θέλει. Ο φράχτης όμως δημιουργήθηκε για να μας δίνει την ευχέρεια να διαχειριζόμαστε ζητήματα προσφύγων και μεταναστών με βάση τις διαδικασίες που προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Έτσι υπερασπιζόμαστε πρωταρχικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την ασφάλεια της χώρας».

Πηγή: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου