18 Αυγούστου 2021

Φλόγες λαϊκισμού και πολιτική διαμάχη στις στάχτες

Σε ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου που τον κατηγόρησε ότι αναζητά ψήφους στις στάχτες.

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του αναφέρει: «Βαρυμπόμπη, Βόρεια Εύβοια, Ηλεία, Αρκαδία. Και ύστερα Κερατέα και για τρίτη συνεχόμενη μέρα σήμερα, τα Βίλια. Τραγικοί σταθμοί μιας "ανεξέλεγκτης" πύρινης διαδρομής. Πάνω από 1.200.000 στρέμματα καμένα. Δάση, περιουσίες, σπίτια, αγροτικές εκτάσεις, ζώα και ανθρώπινες ζωές στη στάχτη... Η φωτιά θα σταματήσει όταν φτάσει στη θάλασσα».

Απαντώντας στην ανάρτηση Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρει: «Από την ασφάλεια των καλοκαιρινών του διακοπών, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να υπενθυμίσει την παρουσία του επιστρατεύοντας όχι τη συναίνεση αλλά τις φλόγες του λαϊκισμού... Αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να αναζητά ψήφους στις στάχτες. Είναι κρίμα»...

Η ανάρτηση Τσίπρα στο facebook:
Βαρυμπόμπη, Βόρεια Εύβοια, Ηλεία, Αρκαδία. Και ύστερα Κερατέα και για τρίτη συνεχόμενη μέρα σήμερα, τα Βίλια.
Τραγικοί σταθμοί μιας «ανεξέλεγκτης» πύρινης διαδρομής.
Πάνω από 1.200.000 στρέμματα καμένα. Δάση, περιουσίες, σπίτια, αγροτικές εκτάσεις, ζώα και ανθρώπινες ζωές στη στάχτη.
Εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα ζουν μέσα στο φόβο για το σήμερα και το αύριο.
Αυτή είναι η ασφάλεια που υποσχέθηκε και έκανε σημαία του ο κ. Μητσοτάκης.
Αυτή είναι η αποτελεσματικότητα του πανάκριβου επιτελικού του κράτους.
Αυτή είναι η συνέπεια λόγων και έργων που τον χαρακτηρίζει.
Αντί για έργα, λόγια και ημερήσια δελτία προπαγάνδας.
Άλλωστε, το σχέδιο του επιτελικού κράτους εφαρμόζεται πάντα απρόσκοπτα: Η φωτιά θα σταματήσει όταν φτάσει στη θάλασσα.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Από την ασφάλεια των καλοκαιρινών του διακοπών, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να υπενθυμίσει την παρουσία του επιστρατεύοντας όχι τη συναίνεση αλλά τις φλόγες του λαϊκισμού.
Απέναντι σε πρωτοφανείς σε εύρος, διάρκεια και ένταση προκλήσεις στις οποίες ήρθε να προστεθεί και η κλιματική κρίση, η κυβέρνηση εξασφαλίζει εμπράκτως την ζωή και την ασφάλεια των πολιτών. Αναγνωρίζοντας με γενναιότητα λάθη ή παραλείψεις. Αυτά κάνει η κυβέρνηση.
Αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να αναζητά ψήφους στις στάχτες. Είναι κρίμα, γιατί αυτές τις ώρες, η χώρα δεν έχει ανάγκη από αναφορές σε “ζωές στις στάχτες”. Ειδικά από κάποιους που ούτε τις πρώτες έσωσαν, ούτε τις δεύτερες απέτρεψαν».

Πηγές: facebook.com, kathimerini.gr

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου