24 Αυγούστου 2021

Αρβελέρ: «Eμβολιαστείτε για να σώσουμε την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας»

Έκκληση προς νέους, ηλικιωμένους και παιδιά να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τη ζωή τους, αλλά και τους ανθρώπους που αγαπούν απευθύνει με ανοικτή ιδιόχειρη επιστολή της η Ελένη Αρβελέρ. Η πρώτη γυναίκα Πρύτανης της Σορβόννης προτρέπει τους πάντες να εμβολιαστούν τα ταχύτερο, προκειμένου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «να σώσουμε την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας».

Η σπουδαία Ελληνίδα διανοούμενη, διαχρονική πρέσβης της χώρας, σημειώνει στην ανοικτή έκκλησή της:

"Με την πείρα της μακρόχρονης ζωής μου, και με τη σοφία του ακάματου πνευματικού μου βίου, ένα μόνο έχω να συμβουλεύσω νέους, γέρους και παιδιά: Εμβολιαστείτε το ταχύτερο, για να προστατεύσετε τη ζωή την δική σας και αυτών που αγαπάτε, και για να σώσουμε την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας".


Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ (γενν. 29 Αυγούστου 1926 στην Αθήνα) είναι Ελληνίδα βυζαντινολόγος ιστορικός. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης το 1967 και η πρώτη γυναίκα πρύτανις του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην 700 χρόνων ιστορία του, το 1976. Στη συνέχεια ανακηρύχθηκε πρύτανης του πανεπιστημίου της Ευρώπης. Επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής του Εθνικού Κέντρου για την Επιστημονική Έρευνα (Γαλλία), του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών (Ελλάδα) και Επίτιμη Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών. Διετέλεσε Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Παρισίων, Πρύτανις των Πανεπιστημίων των Παρισίων, και Πρόεδρος του Κέντρου Georges Pompidou-Beaubourg.

Κάποιες από τις σχετικές με την Αρβελέρ αναρτήσεις μας:
Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Πληγώθηκε η Αριστερά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (4.6.2019)
Eλένη Γλύκατζη Αρβελέρ: «Αν διευθύνουν οι ανίκανοι, τότε φταίνε οι ικανοί» (2.8.2018)
Αρβελέρ: Η Ελλάδα δεν γνώρισε Διαφωτισμό. Ποιός φταίει; (6.8.2016)
Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: «Πέρασε πολύ νερό κάτω απ’ το γεφύρι μου» (4.3.2016)


-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου