23 Αυγούστου 2021

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον καθηγητή Κούβελα που συνέδεσε το ισχαιμικό επεισόδιο Χαρδαλιά με το εμβόλιο

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε τοποθέτηση του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, σχετικά με το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε προ ημερών, ο Δ. Κούβελας συσχέτισε το ισχαιμικό επεισόδιο του υφυπουργού με τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού, γράφοντας σε ανάρτησή του στο Facebook πως «ως Ιατρός και Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο το οποίο υπεβλήθη...»:


Dimitrios Kouvelas
17 Αυγούστου στις 9:31 π.μ. ·
Από τη θέση που βρίσκομαι, ως συνάνθρωπος και συμπολίτης, εύχομαι στον κ. Χαρδαλιά (@Nikos Hardalias) καλή ανάρρωση.
Από την ίδια θέση, ως Ιατρός και Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο το οποίο υπεβλήθη.
Το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα εκδήλωσης της ανεπιθύμητης.
Υποβολή ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Η ανάρτησή του καθηγητή Δ. Κούβελα προκάλεσε αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα. Μεταξύ άλλων, στη δημοσίευση αυτή αντέδρασε άμεσα και o ταμίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Βασίλης Βασιλικός, ο οποίος -μεταξύ άλλων- του έγραψε «επιτέλους σταμάτα να έχεις άποψη για όλα».

Στη δημοσίευση του κ. Κούβελα απάντησε και ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, κοινοποιώντας τη και γράφοντας το εξής αιχμηρό σχόλιο: «Ο κ. Χαρδαλιάς με προϋπάρχον ιστορικό εμφράγματος, 10 μέρες άυπνος μέσα στο απόλυτο στρες να αντεπεξέλθει ως αρμόδιος υφυπουργός στις προκλήσεις της πανδημίας, των 600 πυρκαγιών μέσα σε 10 μέρες και η διάγνωση είναι ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο λόγω εμβολιασμού πριν 7 μήνες; Συμφωνεί με την διάγνωση η Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και οι καρδιολόγοι της; ο Ιατρικός Σύλλογος; η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία; Γιατί αν συμφωνούν προτείνω στους φοιτητές μου της Ιατρικής να ετοιμάζονται για μετανάστευση».

Με βάση τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκαταρκτική έρευνα, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι σήμερα επέστρεψε στα καθήκοντά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο στις 16 Αυγούστου, ενώ βρισκόταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. «Πίσω στις πολεμίστρες μας! Σας ευχαριστώ όλους για όλα, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Η αγάπη σας, η δύναμη μου. Συνεχίζουμε», έγραψε σήμερα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγές: kathimerini.gr, tanea.gr, Facebook.com

-Advertisement-

1 σχόλιο:

  1. Ο «αγαπημένος» καθηγητής των αντιεμβολιαστών, Δημήτρης Κούβελας, είναι πλήρως εμβολιασμένος! Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος που έχει μιλήσει για «βλαπτική χρήση των εμβολίων σε άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», για «διεστραμμένη προσέγγιση» να εμβολιαστούν τα παιδιά και για «υπερβολικό ήδη εμβολιασμό», έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του σκευάσματος της Pfizer. Πηγή: in.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή