11 Αυγούστου 2021

Πλατεία Συντάγματος: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση

Ξεκίνησαν την Τρίτη οι προπαρασκευαστικές εργασίες (περίφραξη εργοταξίου) της ανακατασκευής και ανάπλασης της κάτω Πλατείας Συντάγματος, που οριοθετούν οι οδοί Φιλελλήνων, Καραγιώργη Σερβίας και Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, όσο θα διαρκέσουν οι εργασίες ανάπλασης, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν ως έχουν οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και η εξυπηρέτηση των επιβατών των ΜΜΜ από τις υφιστάμενες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ και τις υφιστάμενες στάσεις. Επίσης έχει διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής διέλευση των ανθρώπων που κινούνται, εργάζονται και κάνουν τα ψώνια τους στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμη, ειδικές μέριμνες έχουν ληφθεί για την εύκολη πρόσβαση στα καταστήματα που βρίσκονται στο μέτωπο της κάτω Πλατείας.


«Ο Δήμος Αθηναίων προχωρεί βήμα, βήμα στην άρτια μελετημένη, σχεδιασμένη και πλήρως συντεταγμένη, περιβαλλοντική, λειτουργική και αισθητική βελτίωση του δημόσιου χώρου. Το πέρασμα από τη φάση της πιλοτικής εφαρμογής στις μόνιμες παρεμβάσεις του Μεγάλου Περιπάτου συνεπάγεται και το πέρασμα στην εφαρμογή λύσεων για τα προβλήματα και της κλιματικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας και είναι πλέον εμφανή με δραματικό τρόπο. Με αυτές τις παρεμβάσεις, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η μοναδική φυσιογνωμία της καρδιάς της πόλης», τονίζεται στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι η ανάπλασης της κάτω πλευράς της Πλατείας Συντάγματος, όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες.

Φωτογραφίες: Φωτορεαλιστική απεικόνιση τμήματος της νέας πλατείας
Πηγές: kathimerini.gr, cityofathens.gr

- Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου