22 Αυγούστου 2021

Οι καλύτερες χώρες για να ζεις τον Αύγουστο του 2021

Τη μηνιαία λίστα των χωρών, οι οποίες είναι καλύτερα να ζεις αυτή την στιγμή, έσπευσε να αναθεωρήσει το πρακτορείο Bloomberg, ενόσω οι περισσότερες οικονομίες επιχειρούν να ανακάμψουν από την πανδημική κρίση και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της παραλλαγής Δέλτα.

Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης «φιγουράρει» η Νορβηγία, η οποία έχει πλήρως εμβολιάσει περίπου το 50% του πληθυσμού, έχει ελάχιστους θανάτους από Covid, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τα σύνορα ανοιχτά.

Το τελευταίο στοιχείο, μάλιστα, είναι αυτό που χαρίζει την πρωτιά στην σκανδιναβική χώρα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ελβετία, η οποία διατηρεί μια σειρά περιορισμών στις ταξιδιωτικές εισροές. Στην τρίτη θέση έπεται η Νέα Ζηλανδία και ακολουθούν (στην πρώτη δεκάδα) οι: Γαλλία, ΗΠΑ, Αυστρία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Κίνα και Βέλγιο.


Όσον αφορά την Ελλάδα, κατατάσσεται στην 21η θέση, σε σύνολο 53 χωρών, υποχωρώντας κατά δύο θέσεις σε σχέση με τον Ιούλιο. Το «σκορ» της χώρας μας ανέρχεται σε 68,1 μονάδες έναντι 77,2 μονάδων της πρώτης Νορβηγίας.

Η αναθεωρημένη λίστα του Bloomberg λαμβάνει υπόψη και την παραλλαγή Δέλτα, η οποία απειλεί αρκετές χώρες, επαναφέροντας τα σενάρια επιβολής ορισμένων περιοριστικών μέτρων, όπως ήδη συμβαίνει σε αρκετές χώρες.

Συνολικά, η κατάταξη του αμερικανικού πρακτορείου διαμορφώνεται στη βάση 12 επιμέρους παραμέτρων, όπως η διασπορά του ιού, η ποιότητα του συστήματος υγείας, η εμβολιαστική κάλυψη, η θνησιμότητα, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί κ.α.

Πηγή: moneyreview.gr
Φωτογραφία Οσλο από el.wikipedia.org

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου