25 Αυγούστου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 25.8.2021

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί το χρόνο της δικής του ομιλίας στον Αλέξη Τσίπρα, που ξυπνά μνήμες της φωτιάς στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, για να κατανοήσουμε (συγκριτικά) τι ακριβώς κατάφερε με τις φωτιές. Αυτά στο Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή».

Και ένα ρεπορτάζ (από την kathimerini.gr) σχετικό με την σύγκρουση των δυο πολιτικών αρχηγών σήμερα στη Βουλή:

Σε μετωπική αντιπαράθεση οδηγήθηκαν σήμερα στη Βουλή κατά τις δευτερολογίες τους Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, με αναφορές τόσο στα πρόσφατα κυβερνητικά πεπραγμένα για τη διαχείριση των πυρκαγιών αλλά και με μία ακόμη σύγκρουση για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Η φράση που φάνηκε να οδηγεί σε «ανάφλεξη» τη συζήτηση προήλθε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κλείνοντας την πρωτολογία του ανέφερε: «Θαρρώ πως έρχεται η στιγμή κύριε Μητσοτάκη, που θα υπάρξει ένα διαφορετικό μήνυμα εκκένωσης στο 112. Αυτή τη φορά όχι από σας προς τους πολίτες, αλλά από τους πολίτες προς εσάς», ενώ νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει υποκριτική τη συγγνώμη του πρωθυπουργού.

Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Αναγνώρισα τα λάθη, που κάναμε, ζήτησα εκ νέου συγγνώμη, και πρότεινα λύσεις (…) Δεν είστε εσείς ο πήχης, δεν συγκρινόμαστε με εσάς. Δυσκολεύομαι να καταλάβω το μαύρο χιούμορ σας με το 112 ότι ο λαός θα μας στείλει μήνυμα εκκένωσης(…) «Εσείς τρία χρόνια μετά το Μάτι πως απαντάτε σε αυτήν την κυρία, που λέει πως θα αισθανόσουν εάν έκλαιγες πάνω από τη μητέρα σου που είχε γίνει κούτσουρο; Ούτε σήμερα έχετε καταλάβει τι έγινε στο Μάτι. Εσείς που στήνατε επικοινωνιακό σόου με τους Υπουργούς και λέγατε στους πυρόπληκτους τι να τα κάνετε τα 2.000 ευρώ. Σας ασκήσαμε κριτική για το άθλιο επικοινωνιακό σόου που στήσατε ενώ γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί. Ποτέ δεν ζητήσατε συγγνώμη, δεν έχετε ούτε σήμερα καμία ενσυναίσθηση. Ο λαός θα θυμάται πως στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα».

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Τσίπρας επέμεινε στις κατηγορίες του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και στις αιτιάσεις του για την «ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους»

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου