29 Αυγούστου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 29.8.2021

Μεταφορά αγελάδων με ελικόπτερο από τα λιβάδια των Ελβετικών Άλπεων.
Οι αρκούδες κάνουν νυχτερινή βόλτα στο Δίκορφο του Ζαγορίου.
Ανακάλυψαν αρχαία τετράποδη φάλαινα στη δυτική έρημο της Αιγύπτου που κάποτε ήταν θάλασσα.


Μεταφορά αγελάδων με ελικόπτερο.
Οι αγελάδες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τους παραμονής ψηλά στα λιβάδια των Ελβετικών Άλπεων κατέβηκαν στους πιο χαμηλούς βοσκότοπους, κάνοντας βόλτα με ελικόπτερο στο βουνό (φωτογραφία επάνω αριστερά).
Δεκάδες ζώα πήραν τον ανελκυστήρα για να προσγειωθούν κοντά στο βουνό Κλάουσενπας, σε υψόμετρο περίπου 1.950 μέτρων.
Το υπόλοιπο κοπάδι των 1.000 ζωντανών επρόκειτο να κατεβεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην περιοχή Ούρνερμποντεν στο κεντρικό καντόνι του Ούρι για την ετήσια παρέλαση των βοοειδών. 
Πηγή: naftemporiki.gr

Οι αρκούδες κάνουν νυχτερινή βόλτα.
Μια αρκούδα με τα μικρά της, αργά το βράδυ, κάνει την βόλτα της στο Δίκορφο, ένα από τα πέτρινα χωριά του Ζαγορίου, εισέρχεται στο εσωτερικό κτιρίου, πιθανότατα προς αναζήτηση φαγητού ή κάποιας λιχουδιάς και στην συνέχεια εξίσου ήσυχα αποχωρεί.
Η παρουσία αρκούδας στα χωριά του Ζαγορίου και του Μετσόβου, ακόμη και μέσα στους οικισμούς γίνεται όλο και πιο συχνή, καθώς οι κάτοικοι λιγοστεύουν.
Δείτε το βίντεο, που κατέγραψε κάτοικος του χωριού, με τη νυχτερινή βόλτα της αρκούδας και των μικρών της εδώ
Πηγή: epiruspost.gr

Ανακάλυψαν αρχαία τετράποδη φάλαινα.
Επιστήμονες στην Αίγυπτο ανακάλυψαν μια νέου είδους τετράποδη φάλαινα, που έζησε πριν από περίπου 43 εκατομμύρια χρόνια. Το απολίθωμα του αμφιβίου, που ονομάστηκε Phiomicetus anubis, ανακαλύφθηκε αρχικά στη δυτική έρημο της Αιγύπτου. Το όνομά του προήλθε από τον αιγυπτιακό θεό Ανουβι, καθώς το κρανίο του ζώου μοιάζει με την κεφαλή τσακαλιού με την οποία απεικονίζεται ο θεός των νεκρών της αιγυπτιακής μυθολογίας.
Οι πρόγονοι των σύγχρονων φαλαινών προέρχονται από θηλαστικά που μοιάζουν με τα ελάφια που ζούσαν στην ξηρά σε διάστημα 10 εκατομμυρίων ετών. Με βάρος περίπου 600 κιλά και τρία μέτρα μήκος, η Phiomicetus anubis είχε δυνατά σαγόνια για να πιάνει το θήραμά της. Η αρχαία φάλαινα μπορούσε να περπατήσει στη στεριά αλλά και να κολυμπήσει στο νερό.
Τα τμήματα του σκελετού της βρέθηκαν στην αιγυπτιακή λεκάνη Φαγιούμ, το όνομα της οποίας σημαίνει λίμνη ή θάλασσα. Παρ’ όλο που η περιοχή είναι πλέον τμήμα της ερήμου, κάποτε ήταν καλυμμένη από θάλασσα και για τον λόγο αυτό είναι μια πλούσια πηγή απολιθωμάτων για τους παλαιοντολόγους. 
Πηγή: kathimerini.gr

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου