13 Αυγούστου 2021

Διαδόσεις: Πυρκαγιές για να εγκαταστήσουν ... ανεμογεννήτριες στα δάση!

Δεν χρειάζεται να καούν τα δάση για να εγκατασταθούν αιολικές μονάδες, οι ανεμογεννήτριες μπορούν να γίνουν και μέσα σε αυτά».

«Αυτή τη φορά, η θεωρία συνωμοσίας που διαδίδεται για τις πυρκαγιές, αποδίδοντάς τις σε αόρατα χέρια που θέλουν να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες στα δάση, είναι διπλά επιβλαβής. Δεν είναι μόνο αστήρικτη, αφού η εγκατάσταση αιολικών μονάδων επιτρέπεται και στις δασικές περιοχές. Ενοχοποιεί ταυτόχρονα και το μόνο μέσο αναχαίτισης της κλιματικής κρίσης: την πράσινη ενέργεια. Ας αντισταθούν στην παραπληροφόρηση τουλάχιστον τα κόμματα». Αυτά γράφει χθες το “Κύριο Αρθρο” της Καθημερινής.

Χθες επίσης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, σχετικά με το θέμα αυτό ήταν σαφής και είπε ότι ότι «δεν χρειάζεται να καούν τα δάση για να γίνει αυτό, οι ανεμογεννήτριες μπορούν να γίνουν και μέσα σε αυτά».

Το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη Μητσοτάκη:

«Παρακολουθώ κι εγώ αυτή τη συζήτηση και είναι παντελώς ανυπόστατη γιατί το Σύνταγμα προβλέπει την άμεση κήρυξη των καμένων εκτάσεων σε αναδασωτέες. Το ίδιο το Σύνταγμα επιτρέπει όπου υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι δημόσιου συμφέροντος να γίνουν αλλαγές». «Δεν χρειαζόταν να καούν δάση για να κατασκευαστούν ανεμογεννήτριες. Μπορούσαν να φτιαχτούν ακόμη και μέσα στα δάση όπως έχουν φτιαχτεί σε πολλά δάση. Αυτή η δαιμονοποίηση των ανεμογεννητριών βρίσκεται απέναντι στην πολιτική επιλογή όλου του πλανήτη να μεταφερθεί προς μονάδες παραγωγής ενέργειας που δεν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα. Θα κάνουμε τη μετάβαση χρησιμοποιώντας τον ήλιο και τον άνεμο. Οι ανεμογεννήτριες δεν είναι εχθροί είναι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια».

Πηγή: kathimerini.gr

- Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου