27 Αυγούστου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 27.8.2021

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Μητσοτάκη με τα «φιλαράκιια του» (σύμφωνα με τον σκιτσογράφο), τον κορωνοϊό και την φωτιά: «Εγώ με τους 100 νεκρούς στο Μάτι καθάρισα, δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα!» εμφανίζεται να λέει ο Κυριακος Μητσοτάκης στο σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην «Εφ.Συν».

Κάποια στοιχεία για τις πυρκαγιές στη χώρα μας (από το meteo.gr):

Επιμένουν τα αρνητικά στατιστικά στοιχεία για την πορεία της φετινής αντιπυρικής περιόδου στη χώρα μας, όπως αυτά προκύπτουν από τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές (European Forest Fire Information System - EFFIS - https://effis.jrc.ec.europa.eu). 
Ειδικότερα, παρότι ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών του 2021 στην Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 43% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2008 - 2020, η συνολική καμένη έκταση καταγράφει εξαιρετικά μεγάλη αύξηση ίση με περίπου 500% ως προς τον αντίστοιχο μέσο όρο της ίδιας περιόδου. 
Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση αυτά τα στοιχεία, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των 15 εξετασθέντων χωρών της Μεσογείου. Σε απόλυτους αριθμούς, μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Αυγούστου, έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 66 μεγάλες δασικές πυρκαγιές, οι οποίες έκαψαν συνολική έκταση ίση με 1.264.040 στρέμματα. 
Με βάση τα δεδομένα αυτά, προκύπτει ότι η μέση καμένη έκταση ανά δασική πυρκαγιά στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 19.000 στρέμματα για το 2021 (έως και 20.08.2021), γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας πρώτη στη Μεσόγειο, με πολύ σημαντική διαφορά ακόμα και από τη δεύτερη Τουρκία.

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου