29 Αυγούστου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 29.8.2021

Σε τροχιά ανασχηματισμού μπαίνει η κυβέρνηση με τoν Κυριάκο Μητσοτάκη να επιχειρεί επιμέρους "στοχευμένες αλλαγές", σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Με άλλα λόγια "θα αλλάξει ... πάγκο". Τι άλλο να κάνει άμα δεν έχει παίχτες! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή».

Το ρεπορτάζ (από την kathimerini.gr): 
Ανασχηματισμός με στοχευμένες αλλαγές
Σε τροχιά ανασχηματισμού μπαίνει από αύριο η κυβέρνηση με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ, όπου πήγε για να εγκαταστήσει την κόρη του στο πανεπιστήμιο.
Υπουργοί αλλά και Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. βρίσκονται, ούτως ή άλλως, εν αναμονή αλλαγών από την ημέρα που ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές και ουσιαστικά προανήγγειλε τον ανασχηματισμό με τη φράση «οι ευθύνες στον βαθμό που μπορούν να προσωποποιηθούν θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή, όχι την ώρα της μάχης».
Οσον αφορά το εύρος των κινήσεων, δεν αναμένεται να είναι σαρωτικό σε επίπεδο υπουργών καθόσον ο κ. Μητσοτάκης έχει δείξει πως δεν αρέσκεται σε αλλαγές εκ βάθρων αλλά σε στοχευμένες κινήσεις. Εξάλλου σαρωτικές αλλαγές θα ερμηνευτούν ως αποτυχία του μεγαλύτερου κομματιού της κυβέρνησης, κάτι που δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, οι «σαρωτικές» αλλαγές δεν αποκλείονται σε επίπεδο υφυπουργών.
Τέλος, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι οι στοχευμένες αναβαθμίσεις ή μετακινήσεις γενικών γραμματέων, κάτι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει ξανακάνει, ενισχύοντας όπου κρίνει το επιχειρησιακό – τεχνοκρατικό κομμάτι της κυβέρνησης το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να απολέσει.

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου