7 Αυγούστου 2021

Σκίτσα για τις πυρκαγίες τον Αύγουστο του 2021

Εφιαλτικές στιγμές στη βόρεια Αττική, την βορειοκεντρική Εύβοια, στην Ολυμπία, την Μεσσηνία και πολλές ακόμη περιοχές της χώρας, από την επέλαση των πύρινων μετώπων, που εξαπλώνονται. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εναέριες και επίγειες κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, αλλά αυτό δεν φτάνει. 
Εδώ η πύρινη λαίλαπα από τη σκοπιά των σκιτσογράφων, σε 10 σκίτσα τους, κάποια και με "πολιτικές αιχμές":

Επάνω αριστερά: Θλίψη, αλλά δυστυχώς οι φωτιές δεν σβήνουν με τα δάκρυα. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (6.8.2021): 

Πλέον η Κιβωτός όχι από ξύλο αλλά από ανθρακονήματα! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (7.8.2021): 

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα, αλλά... Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου στην "Εφ.Συν" (6.8.2021):

«Πυρκαγιές σαν αυτές τις οποίες ζούμε αυτή τη στιγμή, καμία πρόληψη και καμία καταστολή δεν μπορεί να τις καταστείλει εντελώς», δήλωσε σήμερα ο καθηγητής Δασολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος. Σημείωσε πως η «σφοδρότητα της καύσης» καθιστά πάρα πολύ δύσκολο να ελεγχθούν τέτοιες φωτιές. «Έχουν τεράστια θερμική ένταση. Η θερμότητα την οποία παράγουν, η ενέργεια την οποία παράγουν, είναι εξαιρετικά μεγάλη για να ελεγχθεί είτε με επίγειες δυνάμεις είτε με εναέρια μέσα», εξήγησε

Tο "επιτελικό κράτος" στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης... Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού 
(6.8.2021)

Πλήθος από οικισμούς και χωριά εκκενώθηκαν. Να εκκενώσουν και το "υπό ανάπτυξη" βουνό τα ζώα; Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην "Αυγή" (6.8.2021): 

Εκτός ελέγχου παραμένουν οι φωτιές στην Εύβοια, την Ηλεία και πολλές ακόμη περιοχές της χώρας, με τους ισχυρούς ανέμους που άρχισαν να πνέουν να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες της κατάσβεσης και να προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις. 

Η "κραυγή" του δέντρου στη φωτιά. Σκίτσο του Αρκά στο ARKAS -The Original Page (5.8.2021):

Καίγεται και το "επιτελικό κράτος"! Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην "Αυγή" (5.8.2021):

Η Ελλάδα σχεδιάζεται με τα αποκαϊδια. Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο" (5.8.2021):

Κι όμως, υπάρχει ελπίδα. Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη (4.8.2021):

Συλλήψεις 
για εμπρησμό: Συνελήφθη 43χρονος για εμπρησμό στο Καπανδρίτι. Σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματικού βαθμού ποινική δίωξη. Ο δράστης εντοπίστηκε από εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας στη θέση Μαντρί Κρυονερίου να κινείται σε αδιάβατη για τους πολίτες περιοχή με ένα δίκυκλο χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας. Kατά την παραμονή του στο σημείο εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, η οποία δεν δικαιολογούνταν από τις επικρατούσες συνθήκες και συγκεκριμένα εκδηλώθηκε σε σημείο που δεν μπορούσε να πεταχτεί κάποια καύτρα, γιατί φυσούσε αντίθετα. Παράλληλα δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε και σε βάρος της γυναίκας που συνελήφθη για την φωτιά στο Πεδίον του Άρεως. Αντίθετα, ελεύθερα αφέθηκαν τα δύο άτομα που είχαν προσαχθεί από την περιοχή του Αγίου Στεφάνου ως ύποπτα για εμπρησμό.

Αυτές τις ημέρες στο Τόκιο διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πρόταση λοιπόν για νέο Ολυμπιακό άθλημα: "Σκυταλοδρομία ανευθυνότητας". Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη (4.8.2021):


- Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου