12 Αυγούστου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 12.8.2021

Συγγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν στη διαχείριση των πυρκαγιών, ειδικά στην Εύβοια και στην Αττική, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ο Αλέξης Τσίπρας, αφού τελικά έμαθε (δεν το ήξερε στο Μάτι) τι σημαίνει «συγγνώμη», τη χαρακτήρισε υποκριτική! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή».

Πιο αναλυτικά:

Ζητώντας συγγνώμη για τις αδυναμίες που καταγράφηκαν κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι οι όποιες αστοχίες θα εντοπισθούν και οι ευθύνες θα αποδοθούν. Ειδικότερα, στη δήλωσή του (την περασμένη Δευτέρα) ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων είπε:
«Η έκταση της καταστροφής, ειδικά στην Εύβοια και στην Αττική, μαυρίζει την καρδιά όλων μας. Και πρώτος εγώ ζητώ συγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν. Κατανοώ απόλυτα τον πόνο των συμπολιτών μας που είδαν τα σπίτια ή τις περιουσίες τους να καίγονται. Την αναστάτωση όσων μετακινήθηκαν όπως-όπως από τον τόπο τους. Ακόμα και την οργισμένη απορία εκείνων που αναζητούσαν, για παράδειγμα, εναέρια βοήθεια, χωρίς να γνωρίζουν αν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούσαν αλλού ή αν οι συνθήκες ήταν απαγορευτικές. Οι αντιδράσεις μας, ωστόσο, δεν πρέπει να είναι τυφλές. Οι τυχόν αστοχίες θα εντοπιστούν. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει».

Σήμερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, (ξεχνώντας τη διαχείριση της φωτιάς στο Μάτι από τη δική του κυβέρνηση που άφησε πισω της 102 νεκρούς), σε ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος των ευθυνών του και χαρακτήρισε υποκριτική τη «συγγνώμη» του πρωθυπουργού.
Η σχετική ανάρτηση:
Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras @atsipras
Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος των ευθυνών του. Σήμερα τους κάλυψε όλους και όλα. Άρα υποκριτική η συγνώμη. Κάηκε η μισή Ελλάδα αλλά του χρόνου, μας είπε, θα τα πάει καλύτερα. Με φθαρμένα υλικά, αλαζονεία & προπαγάνδα, φοβάμαι τα χειρότερα. #Συνεντευξη_Τυπου

- Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου