30 Αυγούστου 2021

Το «φρένο» Τσίπρα στον Πολάκη για τα εμβόλια

Ποιος ήταν ο καλύτερος τρόπος, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να φρενάρει τον Παύλο Πολάκη και να ξεκαθαρίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιχειρεί να κλείσει το μάτι στους αρνητές των εμβολίων; Να τον καλέσει σε μια συνεδρίαση αποκλειστικά για το θέμα της πανδημίας, λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας στη σύσκεψη του Πολιτικού Κέντρου δεν βρήκε κανέναν σύμμαχο. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο κ. Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο όργανο δεν του άφησε κανένα περιθώριο να αμφισβητήσει τη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με την επιστήμη και το μέτωπο του κόμματος κατά των αντιεμβολιαστών.

«Ο Μητσοτάκης ξέρει ότι τη “νύφη” της αποτυχίας του θα την πληρώσουν και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι. Απέτυχε στον εμβολιασμό, απέτυχε και στα μέτρα δημόσιας υγείας. Η τελευταία του ελπίδα είναι να μεταθέσει κάπου αλλού αυτές τις ευθύνες, γιατί ξέρει ότι αν δεν στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, στο τέλος όλοι θα επιτεθούν στον ίδιο. Εμείς αυτό δεν πρέπει ούτε να το επιτρέψουμε ούτε να τον διευκολύνουμε», επεσήμανε στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Παύλο Πολάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως «μένουμε σταθερά υπέρ του εμβολιασμού και της ενίσχυσης του ΕΣΥ για να αναδείξουμε τις ευθύνες του Κ. Μητσοτάκη. Είναι κρίσιμο στο μέτωπο της πανδημίας μέσα στην κοινωνία να κερδίσει η αλληλεγγύη και όχι το σχέδιο Μητσοτάκη για πόλωση και διχασμό».

Ολοι περιμένουν στην αξιωματική αντιπολίτευση να δουν αν ο βουλευτής Χανίων θα τηρήσει τη δέσμευσή του να είναι πιο «φρόνιμος» στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Η πλειονότητα, πάντως δεν είναι αισιόδοξη.

Πηγή: kathimerini.gr

Μια ακόμα άποψη από τον «Βηματοδότη» στη συνέχεια:

Παύλο, μας δυσκολεύεις

«Τον Παύλο Πολάκη κάλεσαν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Ο σφακιανός πολιτικός πέρασε την πόρτα της Κουμουνδούρου άνετος και χαλαρός. Ηταν σίγουρος ότι δεν θα τον διέγραφε ο Αλ. Τσίπρας ούτε θα τον πίεζε ιδιαίτερα.

Εκεί ο Πολάκης είπε ότι δεν είναι αντίθετος στον εμβολιασμό, αν και εξέφρασε τις ενστάσεις του για την υποχρεωτικότητα. Εκεί ακούστηκε η φράση: «Παύλο, μας δυσκολεύεις». Αλλά μέχρι εκεί. Αν και υπήρξαν διάφορες παρατηρήσεις για τη στάση του, ουδεμία αυστηρή νύξη έγινε. Απλώς, εκεί, παρουσία και του Ανδρέα Ξανθού, αποφασίστηκε να εκδοθεί ανακοίνωση υπέρ του εμβολιασμού έπειτα από εισήγηση του Αλ. Τσίπρα.

Τι άκουσα όμως και δεν το πιστεύω; Υπάρχουν αρκετοί συριζαίοι που λένε ότι δεν μπορεί ο Αλ. Τσίπρας να τον διαγράψει. Γιατί; Πιστεύουν ότι θα κάνει κόμμα και θα πάρει 3%-5%!
»

Πηγή: tovima.gr
Φωτ. INTIME NEWS

Σχετική ανάρτηση: «Εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι θέσεις του Πολάκη για τους εμβολιασμούς;»

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου