1 Δεκεμβρίου 2021

ΝΖΖ: Η Ελλάδα σπάει και πάλι ένα ταμπού

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 60 στην Ελλάδα στα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου. Από τη Deutsche Welle:


Η είδηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 στην Ελλάδα αναφέρεται στο σύνολο σχεδόν του γερμανόφωνου Τύπου. Η Neue Zürcher Zeitung σημειώνει: "Η ελληνική κυβέρνηση εισάγει υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους ηλικιωμένους. Ξεκινά με την ηλικιακή ομάδα, της οποίας η προστασία έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο σύστημα υγείας. Θα είναι δύσκολο όμως να αλλάξουν γνώμη οι αντιεμβολιαστές." 

Και λίγο παρακάτω η NZZ παρατηρεί: «Με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους ηλικιωμένους, η Ελλάδα εισάγει και πάλι σχετικά νωρίς ένα μέτρο που μέχρι πρότινος θεωρούνταν σπάσιμο ταμπού. Τον Ιούλιο, η χώρα ακολούθησε το γαλλικό παράδειγμα και κατέστησε υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας... Η καταληκτική ημερομηνία για το νέο μέτρο είναι πριν από αυτή στην Αυστρία, όπου θα ισχύει γενική υποχρέωση εμβολιασμού από τον Φεβρουάριο».

Πρόεδρος Κομισιόν: Η ΕΕ «σκέφτεται» τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Είναι καιρός για την Ευρωπαϊκή Ενωση «να σκεφτεί» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας και την εμφάνιση της παραλλαγής Ομικρον, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση ανήκει στα κράτη μέλη. «Είναι μία συζήτηση που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει» στην ΕΕ, είπε. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για το ίδιο θέμα ο Γκερντ Χέλερ, ανταποκριτής της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt στην Αθήνα, σημειώνει: «Η τήρηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα πρέπει να είναι σχετικά εύκολο να ελεγχθεί, καθώς υπάρχει κεντρικό ψηφιακό μητρώο εμβολιασμών στην Ελλάδα, στο οποίο αποθηκεύονται οι φορολογικοί αριθμοί των πολιτών. Με αυτόν τον τρόπο, η οικονομική διοίκηση μπορεί να προσδιορίσει ποιος είναι ακόμα ανεμβολίαστος με λίγα μόνο κλικ. Στον αγώνα κατά της πανδημίας, η Ελλάδα θέλει επίσης να επιβάλει ενισχυτικούς εμβολιασμούς. Από τον Οκτώβριο, όλα τα εμβολιασμένα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ενίσχυση έξι μήνες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό».

Πηγή: Deutsche Welle 

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου