4 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 4.7.2015

Η Κομισιόν προειδοποιεί για την χρεοκοπία. Το δικαίωμα του EFSF να κηρύξει άμεσα απαιτητά τα δάνεια προς την Ελλάδα επιβεβαιώνει με έγγραφό της προς την κυβέρνηση η Κομισιόν. Στο έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «οι δανειστές μπορούν με γραπτή ειδοποίηση προς τον οφειλέτη να ακυρώσουν τη διευκόλυνση ή να κηρύξουν το ποσό του δανείου άμεσα εξοφλητέο». 
kathimerini.gr

Στο 43% ανέρχεται το ποσοστό των πολιτών που προτίθενται να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, έναντι 42,5% που υποστηρίζουν το ‘ναι’, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg. Παράλληλα, το 81% των ερωτηθέντων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, με το 12% να τάσσεται υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. 
kathimerini.gr
Σχετική ανάρτηση: Τελευταίες Δημοσκοπήσεις: Απόλυτο Ντέρμπι το Δημοψήφισμα 


Έρευνα της Public Issue για το site της "Αυγής": Στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 0,5% το Όχι. Ωστόσο αν συνεκτιμηθεί στην πρόθεση ψήφου η πιθανή ψήφος των αναποφάσιστων, τα αποτελέσματα μεταβάλλονται οριακά μεν, αλλά αρκετά για να αλλάξει ο νικητής, καθώς το Ναι φαίνεται να προηγείται με 0,5%. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου το Όχι έχει 43%, το Ναι έχει 42,5%. Στην πρόθεση ψήφου με πιθανή ψήφο των αδιευκρίνιστων το Όχι έχει 45%, το Ναι έχει 45,5%. 
avgi.gr
Σχετική ανάρτηση: Τελευταίες Δημοσκοπήσεις: Απόλυτο Ντέρμπι το Δημοψήφισμα 

Δημοσκόπηση της εταιρείας ALCΟ για το «Εθνος»: Μικρό προβάδισμα 1,4% του «Ναι» έναντι του «Oχι» και ντέρμπι στο δημοψήφισμα, καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO για το «Εθνος». Όμως συντριπτικό «Ναι» υπέρ του ευρώ με ποσοστό 74%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το «Ναι» λαμβάνει 44,8% και το «Oχι» 43,4% με τους αναποφάσιστους περίπου στο 11,8% των ερωτηθέντων. Τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας και η τάση των αναποφάσιστων δείχνουν ανοδική τάση των υποστηρικτών του ΝΑΙ.
Πηγή: ethnos.gr

Από τις 7.00 το πρωί έως τις 7.00 το βράδυ της Κυριακής θα διαρκέσει η αυριανή ψηφοφορία για το δημοψήφισμα, ενώ οι ετοιμασίες συνεχίζονται από το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά. Η όλη διαδικασία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ο σταυρός προτίμησης θα πρέπει να μπαίνει είτε στο κουτάκι είτε δίπλα από το όχι/ναι. Κοντά στις 21:00 την Κυριακή εκτιμάται θα υπάρχει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος του δημοψηφίσματος από τη Singular Logic. 
ethnos.gr

Σόιμπλε: Η διαπραγμάτευση απέτυχε επειδή η Αθήνα δεν θέλει μεταρρυθμίσεις. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστήριξε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Bild, ότι η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ελλάδας ήταν "προβλέψιμη" διότι η Αθήνα "δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων". 
kathimerini.gr 

Σχέδια έκτακτης ανάγκης για «κούρεμα» καταθέσεων κατά τουλάχιστον 30% για αποταμιεύσεις από 8.000 ευρώ και πάνω επεξεργάζονται οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times».
Σχετική ανάρτηση: FT: Κούρεμα 30% στις καταθέσεις πάνω από 8000 ευρώ

Η πρόεδρος των ελληνικών τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, διέψευσε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο υπάρχει έκτακτο σχέδιο ανάγκης για «κούρεμα» καταθέσεων κατά τουλάχιστον 30% για καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ.
Σχετική ανάρτηση: FT: Κούρεμα 30% στις καταθέσεις πάνω από 8000 ευρώ 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου