5 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 5.6.2015

ΕΛΛΑΔΑ: Προσαρμογή-σοκ στο ασφαλιστικό. Μόνη στη δίνη του ασφαλιστικού καλείται να κινηθεί η κυβέρνηση, καθώς οι χθεσινές επαφές του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου με τους πολιτικούς αρχηγούς απέβησαν άκαρπες, με την κυβερνητική πρόταση, που συνιστά «προσαρμογή-σοκ», να συναντά ήδη και τις σοβαρές ενστάσεις της τρόικας. 

Νέο Ασφαλιστικό: Στο 20% οι εισφορές Μισθωτών και Εργοδοτών 
Ενιαίοι Κανόνες Εισφορών - Πόροι-Ανακεφαλαιοποίηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Νέοι ασφαλισμένοι και υψηλόμισθοι τα μεγάλα θύματα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Οι νέοι συνταξιούχοι θα πληγούν αρκετά από τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και τους μικρότερους συντελεστές. Καθώς υπό το νέο καθεστώς θα υπολογίζεται όλος ο εργασιακός βίος (και όχι μόνο η καλύτερη πενταετία, όπως ισχύει για το ΙΚΑ, που είναι και το μεγαλύτερο Ταμείο), άρα και τα χρόνια των Μνημονίων, οπότε η μείωση μισθών – ασφαλιστικών εισφορών υπήρξε δραματική. 

Διεθνείς επαφές Τσακαλώτου-Κατρούγκαλου για Ασφαλιστικό. Παράλληλα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, που θα έχει επαφές σε Βερολίνο και Παρίσι με ομολόγους του, «βαλίτσες» ετοιμάζει και ο ελληνας υπουργός Οικονομικών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζονται μια σειρά επαφών με αξιωματούχους και υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, αλλά και με το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΚΟΣΜΟΣ: Τουρκία: 21 νεκροί πρόσφυγες σε νέο ναυάγιο. Η τουρκική χωροφυλακή ανακοίνωσε τον εντοπισμό 21 πτωμάτων προσφύγων, τρεις από τους οποίους παιδιά, σε δύο τουρκικές παραλίες, έπειτα από τη βύθιση του σκάφους που τους μετέφερε στη Λέσβο.

Το Κουβέιτ διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιραν. Η κίνηση αυτή έρχεται ως επακόλουθο της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας με τον Ιράν, μετά από κλιμάκωση που επήλθε ύστερα από με την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να εκτελέσει τον σημαντικότερο υπερασπιστή της σιιτικής μειονότητας της Σαουδικής Αραβίας, σιίτη κληρικό Νιμρ αλ Νιμρ.

Χαμηλές προσδοκίες από την επίσκεψη Αϊντε. Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό θα συναντηθεί σήμερα με τον κ. Ν. Κοτζιά.

Κλείνουν τα σύνορα Δανία, Σουηδία. Το ξήλωμα του συνδετικού ιστού της ζώνης Σένγκεν συνεχίστηκε χθες, με την ταυτόχρονη επιβολή ελέγχων στα σύνορα Δανίας - Σουηδίας και Δανίας - Γερμανίας.

Charlie Hebdo: «Η αιωνιότητα έπεσε πάνω μας σαν κεραυνός». Ενα χρόνο μετά την επίθεση, το Charlie Hebdo εκδίδει επετειακό τεύχος, ενώ στο Παρίσι πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μνήμης με τη συμμετοχή του Φρανσουά Ολάντ.

Προκλητικό και ακραίο σποτ του Τραμπ. Εμπρηστικό προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ του Ντόναλντ Τραμπ μεταδόθηκε χθες από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, με τον μέχρι στιγμής επικεφαλής της κούρσας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών να χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος και το μεταναστευτικό κύμα, ως επιχειρήματα για την εκλογή του.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου