12 Ιανουαρίου 2016

Game Preview: “Squad“

Περισσότερη τακτική σε σχέση με το Counter Strike Global Offensive, περισσότερο ώριμο από το Call of Duty, περισσότερο σοβαρό από το Battlefield. Στο “Squad” δε προσφέρει skins και levels, προσφέρει όμως αγνή διασκέδαση.
Το νέο First Person Shooter από τους δημιουργούς του Project Reality, ενός Mod του Battlefield 2, βρίσκεται ακόμη σε φάση Alpha και υπάρχουν ακόμη μικρά προβλήματα στη βελτιστοποίηση και απόδοση του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά το ήδη υπάρχον περιεχόμενο είναι αρκετά πλήρες. 

Το Squad απευθύνεται κυρίως σε παίκτες που τους ενδιαφέρουν τα ρεαλιστικά shooters και το ακριβές τακτικό ομαδικό παιχνίδι. Η επικοινωνία μεταξύ των παικτών είναι εδώ πολύ σημαντική. Μην ανησυχείτε όμως, η κοινότητα του παιχνιδιού είναι ως επί το πλείστον ώριμη και λογική, ενώ το ομαδικό παιχνίδι λειτουργεί καλά από την πρώτη στιγμή, ακόμη και με παντελώς άγνωστους παίκτες. 

Στους δύο διαθέσιμους χάρτες με περιβάλλον ερήμου, οι οποίες έχουν μέγεθος 2,2 και 1,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μπορούν να στηθούν παιχνίδια 50 εναντίων 50 παικτών. Καθένας διαλέγει έναν από 6 διαφορετικούς ρόλους, από τυφεκιοφόρο μέχρι ιατρό. Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι το σημείο επανεκκίνησής τους, αντί π.χ. να προσπαθούν να κατακτήσουν συγκεκριμένα σημεία (Flags) όπως σε άλλα παιχνίδια, ενώ είναι δυνατή και η κατασκευή φυλακίων. 

Μερικά σημαντικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού απουσιάζουν ακόμη, όπως π.χ τα οχήματα ή το σύστημα πόρων. Επίσης η εξισορρόπηση των ομάδων επιδέχεται βελτίωση. Παρόλα αυτά, όποιος αρέσκεται σε συνεργασία και τακτική, του συνιστούμε να το αγοράσει παρά την συγκριτικά υψηλή τιμή του (36,99€). 

Πηγή & δίγλωσσο ελληνογερμανικό κείμενο, καθώς και σχετικά video: 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου