8 Ιανουαρίου 2016

Netflix: Η τηλεόραση του 21ου αιώνα είναι και στην Ελλάδα

Η επιτυχημένη διαδικτυακή πλατφόρμα του Netflix επεκτείνει την εκπομπή της σε 130 επιπλέον χώρες, καλύπτοντας έτσι σχεδόν το σύνολο της υφηλίου –πάνω από 190 χώρες πια συνολικά– και φυσικά και την Ελλάδα. Σε μια μάλλον αιφνιδιαστική κίνηση, ο συνιδρυτής του διαδικτυακού καναλιού Ριντ Χάστινγκς ανακοίνωσε την Τετάρτη τη γιγαντιαία επέκταση της υπηρεσίας, η οποία καθιστά ουσιαστικά το Netflix την πρώτη παγκόσμια τηλεοπτική πλατφόρμα.

Η διαδικτυακή φύση του Netflix καθορίζει χαμηλές τιμές, το σύνολο του περιεχομένου διαθέσιμο on-demand και συμβατότητα με οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει σύνδεση στο Ιντερνετ. Στη χώρα μας υπάρχουν προς το παρόν 3 επιλογές μηνιαίας χρέωσης. Εκείνη των 8 ευρώ για μία συσκευή, των 10 ευρώ για δύο συσκευές και ποιότητα υψηλής ευκρίνειας και τέλος των 12 ευρώ για 4 συσκευές και Ultra HD όπου αυτό υποστηρίζεται, ενώ ο πρώτος μήνας είναι δωρεάν. 

Στην Ελλάδα, αρχικά τα διάφορα προγράμματα δεν συνοδεύονται από ελληνικούς υποτίτλους παρά μόνο από αγγλικούς ως επιλογή. Η έλλειψη αυτή ωστόσο είναι βέβαιο πως θα καλυφθεί.

Netflix, πάντως, δεν σημαίνει μόνο τηλεοπτικές σειρές. Η διαδικτυακή πλατφόρμα περιλαμβάνει ακόμα έναν διαρκώς αυξανόμενο κατάλογο ταινιών, πολλά ντοκιμαντέρ, όπως και παιδικά προγράμματα, συνθέτοντας έτσι έναν πλήρη ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χάρτη του 21ου αιώνα. Οπως είναι φανερό, η έλευση του Netflix μπορεί να αλλάξει, έστω σε βάθος χρόνου, τις τηλεοπτικές συνήθειες και στη χώρα μας. Οι δύο εγχώριοι ανταγωνιστές της συνδρομητικής τηλεόρασης, Νova και OTE TV, οι οποίοι παρουσιάζουν σχετική σταθερότητα στον αριθμό των συνδρομητών τους παρά την οικονομική συγκυρία, είναι αρκετά πιθανό να απειληθούν. 

Πηγή: Στοιχεία από www.kathimerini.gr 08.01.2015 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου