6 Ιανουαρίου 2016

Πως ο Obama θα αυστηροποιήσει το δικαίωμα οπλοκατοχής

Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama θέλει κατά την τελευταία χρονιά της θητείας του να αυστηροποιήσει το νόμο περί οπλοκατοχής. Η κυβέρνηση του Obama δημοσίευσε το βράδυ προς την Τρίτη ένα πακέτο μέτρων, το οποίο θα ρυθμίζει πιο στενά τις πωλήσεις όπλων. Επ’ αυτού ο πρόεδρος σκοπεύει να στηριχθεί στην στην εκτελεστική εξουσία που διαθέτει ο ίδιος και να παρακάμψει το κογκρέσο, το οποίο μάταια πίεζε τα προηγούμενα έτη να ψηφίσει αυστηρότερους νόμους.

Η κεντρική ιδέα του σχεδίου είναι ο καλύτερος έλεγχος των πωλητών όπλων. Μέχρι στιγμής ίσχυαν εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα για εκθέσεις όπλων ή πωλήσεις μέσω ίντερνετ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το λευκό οίκο, οι νέοι κανόνες θα εξασφαλίζουν πως "καθένας, ο οποίος πωλεί όπλα κατ’ επάγγελμα θα πρέπει να έχει άδεια και να ερευνά το παρελθόν των πελατών του".

Το FBI πρόκειται να καταστήσει τη βάση δεδομένων για τέτοιους ελέγχους “αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη” και για το σκοπό αυτό θα ενισχυθεί με 230 νέους εργαζόμενους. Επίσης η υπηρεσία ελέγχου όπλων, ATF, θα λάβει οικονομική ενίσχυση για να προχωρήσει σε 200 νέες προσλήψεις, ώστε να επιβάλει αποτελεσματικότερα τους νόμους. Εκτός αυτού, επεκτείνονται και οι δυνατότητες της υπηρεσίας να παρακολουθεί τις παράνομες πωλήσεις όπλων μέσω ίντερνετ.

από το ellinogermaniko.com
Διαβάστε το και στα γερμανικά, δείτε και σχετικό βίντεο, στο:
http://ellinogermaniko.com/2016/01/06/so-will-obama-das-waffenrecht-verschaerfen/






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου