2 Οκτωβρίου 2016

Αιθίοπες πολεμιστές «μονομαχούν» για να προσελκύσουν ταίρι τους

Περίεργα / Εκπληκτικές φωτογραφίες

Το αιματηρό έθιμο της «Ντόνγκα», δηλαδή της μάχης με ξύλα, αναβίωσε για μία ακόμη φορά στην Αιθιοπία, με τους άνδρες της φυλής Σούρι να βάζουν τα δυνατά τους να νικήσουν τους αντιπάλους τους για να εντυπωσιάσουν τα θηλυκά.


Όπως κάθε χρόνο, οι πολεμιστές της εν λόγω φυλής, η οποία κατοικεί γύρω από τον ποταμό Ομο, συγκεντρώθηκαν για να συμμετέχουν στο επικίνδυνο έθιμο, το οποίο έχει οδηγήσει πολλές φορές στο παρελθόν σε σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και θανάτους.Ντυμένοι με ελάχιστα ρούχα και οπλισμένοι με ένα ψηλό ραβδί, χτυπούν ο ένας τον άλλο με δύναμη, τηρώντας μια αρχαία παράδοση με στόχο την εύρεση νύφης. Οι άγριες αυτές μάχες βέβαια ακολουθούν έναν κώδικα τιμής ο οποίος προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι δεν χτυπάς ποτέ έναν αντίπαλο που είναι πεσμένος στο έδαφος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, λόγω της αγριότητας των εν λόγω μαχών, το 1994 ψηφίστηκε νομοθεσία για την απαγόρευση του εθίμου «Ντόνγκα». Ωστόσο οι παραδοσιακές φυλές της περιοχής γύρω από τον ποταμό Όμο υπακούουν μόνο στους δικούς τους νόμους και αρνούνται πεισματικά να συμμορφωθούν με την απαγόρευση.

Πηγή: 
www.protothema.gr

Σημείωση: Είναι κάπως αντιφατικό η παραπάνω αναρτηση να γίνεται σήμερα, 2 Οκτωβρίου, ημέρα των γενεθλίων του Μαχάτμα Γκάντι, ήμερα που γιορτάζεται η "Διεθνής Ημέρα Μη-Βίας". Αλλά αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου