1 Ιουνίου 2019

Αποχωρεί από το ΚΙΝΑΛ ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ουσιαστικά εξαναγκάστηκε να θέσει εαυτόν εκτός του Κινήματος Αλλαγής μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με την Φώφη Γεννηματά, η οποία του γνωστοποίησε την απόφασή της να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας ενώ τον κ. Βενιζέλο στην τελευταία θέση.

«Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. 
Βενιζέλος σε δήλωσή του.

Αναλυτικά η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».



Ο Γ. Καμίνης επικεφαλής στο Επικρατείας του KINAΛ

Στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές τοποθετήθηκε ο Γιώργος Καμίνης, με απόφαση της Φώφης Γεννηματά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές αλλά δεν κατάφερε να πάρει μια από τις δύο έδρες της παράταξης στο ευρωκοινοβούλιο. 


Κάποια σχόλια στο twitter.com

Μπ. Παπαπαναγιώτου‏ @bpapapanagiotou
Πολιτικά Αυτοκτονική απόφαση Φ. Γενημματα: Βγάζει Β. Βενιζέλο από το Επικρατείας και βάζει Καμίνη.

Βασιλική Μιχαλίτση‏ @vmichalitsi
Εκεί στο #ΚΙΝΑΛ ξεπουλήσαν το ρολόι για να πάρουν κομπολόι... Βόμβα: Η Φώφη διώχνει τον Βενιζέλο από το ΚΙΝΑΛ -Βάζει στο Επικρατείας τον Γ. Καμίνη.

iordanisxasapopoulos‏ @jordanxas
Η συνάντηση της Φ. Γεννηματά με τον Β. Βενιζέλο δεν πήγε καλά. Η πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν να τοποθετηθεί σε μια απο τις τιμητικές τελευταίες θέσεις του επικρατείας. Επικεφαλής ο Γ. Καμίνης. Από το δόξα το θεό, ξανά, στο βοήθα Παναγιά.

Ροΐδη Εμμονές‏ @roides
1ος ο Καμίνης - τελευταίος ο Βενιζέλος στο Επικρατείας (δηλ. δεν εκλέγεται). Όχι πως με νοιάζει για Βενιζέλο, σιγά, αλλά η Φώφη είναι μάλλον, ηλίθια.

Anergo Teacher‏ @AnergoTeacher
Κι εσύ ρε Φώφη, τελευταία θέση στο Επικρατείας τον Βενιζέλο; Κανονικά, αν ήσουν σωστή, έπρεπε το ΚΙΝΑΛ να κατέβει με Επικρατείας που θα είχε μόνο έναν: Τον Βενιζέλο.


Takis Ant‏ @TakisAnt
Εξαναγκάστηκε να θέσει εαυτόν εκτός ΚΙΝΑΛ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η Φώφη αποφάσισε να τον τοποθετήσει τελευταίο (!) στο Επικρατειας. Κάπου, κάποιοι άλλοι τρίβουν τα χέρια τους!

Vasilis Lemonis‏ @vasilislemonis
Δηλαδή στο #ΚΙΝΑΛ βλέποντας την πτωτική τάση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και την μοναδική ευκαιρία που είχαν να πρωταγωνιστήσουν ξανά στην πολιτική σκηνή της χώρας...έκριναν οτι αυτό που χρειάζεται είναι η απομάκρυνση του #Βενιζέλος ; Απλά αυτοκτονία...Ο ορισμός της αυτοκτονίας.

Γιώργος Σμυρλής‏ @smyrlis
Η Φώφη έβαλε στόχο της ζωής της να γίνει νεκροθάφτης του ΚΙΝΑΛ

P. Papasarantopoulos‏ @PetrosPapasaran
Πολιτικός αυτοχειριασμός. Ύβρις προς όσους στηρίξαμε το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ σε χαλεπούς καιρούς. Προσβολή προς τον Βενιζέλο που έσωσε την παράταξη και κράτησε όρθια τη χώρα. Συνθηκολόγηση και υποταγή στο ΣΥΡΙΖΑ. Απερίγραπτος αμοραλισμός. Το παλιό αντιστέκεται. Θα μας βρει απέναντι. 


Μπάμπης Παπαδημητρίου‏ @babis2009
Όταν έγραψα ότι το ΚΙΝΑΛ κατατάσσεται στα «κόμματα επετηρίδας» όπου δηλαδή κουμαντάρει η διαπλοκή της αλληλοϋποστήριξης προσώπων, και όχι ιδεών ή προτάσεων, δεν περίμενα να πέσουν τόσο χαμηλά.

Antypas Karipoglou‏ @AKaripoglou
"Βαγγέλη δεν γίνεται να είσαι βουλευτής, η παρουσία σου βλάπτει το Κίνημα . Κάνει την πρόεδρο του να φαίνεται ηλίθια."


Thanos Dimou‏ @AthanDim
Διώξτε την Φώφη προτού σας καταντήσει το ΚΙΝΑΛ από ΠΑΣΟΚ σκέτο ...ΣΟΚ.

kate_ar‏ @aikateriniarkad
Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη επιτυχημένη επιλογή του #ΚΙΝΑΛ στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ήταν ο Θανάσης ο Θεοχαρόπουλος. Και όλοι θυμόμαστε πως κατέληξε αυτό!

Πηγές: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, twitter.com






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου