12 Νοεμβρίου 2019

Η Ελλάδα στις 10 καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες για συνταξιούχους

Η Ευρώπη είναι μία ήπειρος που αναμφίβολα γηράσκει. Ποιες χώρες της είναι όμως φιλόξενες στους συνταξιούχους και ποιες όχι; Έρευνα της Blacktower Financial Management για τους ιδανικούς προορισμούς για όσους συνταξιοδοτούνται θέλει στην κορυφή την Ισπανία, αλλά και αρκετά υψηλά, στην όγδοη θέση, την Ελλάδα. Όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και εκείνες με ισχυρό κοινωνικό προφίλ φιγουράρουν σε καλές θέσεις.

Η έρευνα αφορά 45 χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές αλλά και κάποιες της Μέσης Ανατολής, ενώ για την τελική κατάταξη οι ειδικοί της Blactower έλαβαν υπόψη το κόστος ζωής, το προσδόκιμο όριο ζωής, τις τιμές κατοικιών, το συνολικό πληθυσμό των συνταξιούχων, τις κλιματικές συνθήκες, την ποιότητα του περιβάλλοντος και τα ποσοστά εγκληματικότητας.

H Iσπανία κατακτά την κορυφή 
(με 3,58 βαθμούς) αποσπώντας υψηλές βαθμολογίες σε όλα τα παραπάνω κριτήρια, με την έκθεση να επισημαίνει ότι η χώρα αυτή προσελκύει εκατομμύρια συνταξιούχους κάθε χρόνο και από άλλες χώρες. Ο καλός καιρός, το ποιοτικό φαγητό και η φιλική διάθεση των ντόπιων καθιστά την Ισπανία ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να βρουν ένα καταφύγιο για τα «χρυσά χρόνια» της ζωής τους. Ακολουθούν η Φινλανδία (με 3,52 βαθμούς) και η Ιταλία (με 3,48 βαθμούς), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Σλοβενία (με 3,43 βαθμούς) και η Ολλανδία (με 3,37 βαθμούς)


Στην έκτη θέση συναντάμε την Πορτογαλία (με 3,35 βαθμούς), στην 7η Γερμανία (με 3,34 βαθμούς) και στην όγδοη θέση τη χώρα μας (με 3,33 βαθμούς)Η Ελλάδα έχει αρκετά υψηλό προσδόκιμο όριο ζωής, ενώ πόντους της δίνουν ο καλός καιρός και η φυσική της ομορφιά, αλλά το κόστος ζωής δεν είναι στα πλεονεκτήματά της. 

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Δανία (με 3,32 βαθμούς) και η Αυστρία (με 3,30 βαθμούς)

Από τις υπόλοιπες χώρες συναντάμε την Κύπρο στην 16η θέση (με 3,16 βαθμούς), την Μεγάλη Βρετανία στην 17η θέση (με 3,12 βαθμούς), την Ελβετία στην 18η θέση (με 3,12 βαθμούς), την Γαλλία στην 25η θέση (με 2,99 βαθμούς), την Τουρκία στην 38η θέση (με 2,57 βαθμούς) και τη Ρωσία στην 41η θέση (με 2,36 βαθμούς). Τελευταία χώρα στην κατάταξη, στην 45η θέση, το Αζερμπαϊτζάν (με 1,73 βαθμούς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου