29 Νοεμβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 29.11.2019

Με ένα γλυπτό πάγου αντικατέστησε το Channel 4 τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ.
Ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα πρέπει «να πάει να κοιτάξει τον δικό του εγκεφαλικό θάνατο»!


Με ένα γλυπτό πάγου ο Μπόρις Τζόνσον

Με ένα γλυπτό πάγου (φωτογραφία επάνω αριστερά) αντικατέστησε το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ που έγινε χθες το βράδυ σε ώρα υψηλής τηλεθέασης με θέμα το περιβάλλον, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Συντηρητικού Κόμματος, το οποίο κατήγγειλε παραβίαση των κανόνων αμεροληψίας.

Το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο είχε προσκαλέσει τους ηγέτες όλων των κύριων πολιτικών κομμάτων της Βρετανίας να συμμετάσχουν στην τηλεοπτική συζήτηση εν όψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου, αλλά τόσο ο Τζόνσον όσο και ο ηγέτης του κόμματος Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ αρνήθηκαν να παραστούν. Οι Τόρις προσφέρθηκαν να στείλουν ως εκπρόσωπό τους τον πρώην υπουργό περιβάλλοντος Μάικλ Γκάουβ, αλλά το Channel 4 τόνισε ότι η συζήτηση προοριζόταν μόνο για ηγέτες των κομμάτων και ότι τα άλλα πολιτικά κόμματα δεν θα συμφωνούσαν να αλλάξουν τους όρους.

Οι Συντηρητικοί δήλωσαν ότι το σημερινό περιστατικό ήταν «μέρος ενός ευρύτερου μοτίβου μεροληψίας από το Channel 4 τους τελευταίους μήνες».

Πηγή: naftemporiki.gr 

Ερντογάν για Μακρόν: «να πάει να κοιτάξει τον δικό του εγκεφαλικό θάνατο»!

Ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως τα σχόλια του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, για το ΝΑΤΟ, αντανακλούν μια «άρρωστη και ρηχή» κατανόηση και πως ο Γάλλος πρόεδρος θα πρέπει «να πάει να κοιτάξει τον δικό του εγκεφαλικό θάνατο».

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν σχολίασε μια παρατήρηση που είχε κάνει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Μακρόν, λέγοντας πως το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου». «Απευθύνομαι από την Τουρκία στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και θα το ξαναπώ στο ΝΑΤΟ. Πήγαινε πρώτα να κοιτάξεις τον δικό σου εγκεφαλικό θάνατο», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Αυτές οι σφοδρές δηλώσεις έγιναν μετά τις επικρίσεις που εξέφρασε χθες, Πέμπτη, ο Μακρόν σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσε τον περασμένο μήνα η Τουρκία στη Συρία εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες.

«Κανένας δεν σου δίνει προσοχή. Έχεις ακόμα μια πλευρά ερασιτέχνη, άρχισε κάνοντας κάτι γι' αυτό», πρόσθεσε ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στον Μακρόν.

Εξηγήσεις από τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Γαλλία ζητεί το Παρίσι με αφορμή τα προσβλητικά σχόλια του προέδρου Ερντογάν για τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν. «Να είμαστε σαφείς, στις τελευταίες (χρονικά) υπερβολές του Τούρκου προέδρου, δεν υπάρχουν δηλώσεις, υπάρχουν προσβολές», αντέδρασε η γαλλική προεδρία. «Αναμένουμε ο πρόεδρος Ερντογάν να δώσει διευκρινίσεις. Ο πρεσβευτής θα κληθεί στο υπουργείο για να δώσει εξηγήσεις», υπογράμμισε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Πηγές: kathimerini.gr, naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου