15 Νοεμβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 15.11.2019

Τουσκ: Είχα κλείσει τη Μέρκελ και τον Τσίπρα σε ένα δωμάτιο μέχρι να τα βρουν!
Τσίπρας: Αν συναντούσα εγώ τον Ζάεφ στην Θεσσαλονίκη «οι περιβόητοι Μακεδονομάχοι θα είχαν βγει με τις περικεφαλαίες και τις σάρισες»!
Μετανάστες αρνήθηκαν να μείνουν στη Μονή Πορετσού, είπαν: «καλύτερα στη Μόρια»
Κυβέρνηση Β. Κορέας για Τζο Μπάιντεν: «Λυσσασμένο σκυλί» που πρέπει να «ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου με ρόπαλο»! 

Αποκάλυψη Τουσκ: Είχα κλείσει τη Μέρκελ και τον Τσίπρα σε ένα δωμάτιο μέχρι να τα βρουν
Στην αποκάλυψη ότι το βράδυ της 12ης Ιουλίου του 2015 έκλεισε την Αγκελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα δωμάτιο προκειμένου να τα βρουν και να επέλθει συμφωνία, προχώρησε ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στη διάρκεια ομιλίας του χθες στο Κολλέγιο της Ευρώπης στη Μπριζ: 

«Τη μοιραία εκείνη νύχτα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας είχαν φθάσει στο "χείλος" της αποχώρησης», είπε και συμπλήρωσε: «Στις 4 π.μ. τα χαράματα έκλεισα την πόρτα και τους είπα: "Συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να φύγετε απ’ αυτό το δωμάτιο προτού συμφωνήσετε. Τέσσερις ώρες αργότερα ανακοίνωνα το "aGreekment" (λογοπαίγνιο με την αγγλική λέξη “agreement” που σημαίνει «συμφωνία»). Η Ευρωζώνη είχε σωθεί, και σήμερα η Ελλάδα είναι μία από τις πλέον υποσχόμενες οικονομίες της Ένωσης».
Πηγή: kathimerini.gr 


Τσίπρας για την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ στην Θεσσαλονίκη 
Αναφερόμενος στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ στην Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια εκδήλωσης στην Φλώρινα, δήλωσε: 
«Χαιρετίζω αυτό το γεγονός». Αναρωτήθηκε όμως τι θα συνέβαινε εάν πραγματοποιούσε ο ίδιος τέτοια συνάντηση με τον Ζόραν: «Οι περιβόητοι Μακεδονομάχοι θα είχαν βγει με τις περικεφαλαίες και τις σάρισες όπως έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν» είπε. 
«Δεν θα κατηγορήσουμε την σημερινή κυβέρνηση γιατί υιοθετεί την πολιτική μας με την στροφή που έκανε στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά την κατηγορούμε γιατί από την μια πλευρά προσπάθησε να κοροϊδέψει και να διχάσει τον ελληνικό λαό, ενώ από την άλλη με μια ρητορική βουτηγμένη στο λαϊκισμό προσπάθησε να χαϊδέψει συντηρητικά και ακροδεξιά ακροατήρια» πρόσθεσε. 
Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ «επανέλαβε την κριτική του στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε όμως ότι από τη στιγμή που δεσμεύει τις δύο χώρες, είναι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία, πρέπει να εφαρμοστεί και να αποφευχθούν ενέργειες που συντηρούν την ένταση». 
Πηγές: naftemporiki.grkathimerini.gr

Πρόσφυγες και μετανάστες στην ιερά μονή Πορετσού: Καλύτερα στη Μόρια! 
Απρόσμενη εξέλιξη είχε η προσφορά φιλοξενίας της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας σε 55 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ιερά Μονή Πορετσού, στα σύνορα Ηλείας και Αχαΐας. 
Μιλώντας σπαστά αγγλικά γυναίκες και παιδιά από το Σουδάν, τη Σομαλία, το Κονγκό και τη Σύρια αντικρίζοντας το εσωτερικό του μοναστηριού, που σημειωτέον έχει ανακαινιστεί και τα τελευταία 20 χρόνια δεν φιλοξενεί μοναχούς, άρχισαν να φωνάζουν, «no good», «better Moria», κουνώντας τα χέρια τους.
Η αντίδραση τους ήταν τέτοια που αποχώρησαν αμέσως επιβιβαζόμενοι στα λεωφορεία, που τους είχαν μεταφέρει, ζητώντας να μείνουν κάπου αλλού.
Τελικά οι δυσαρεστημένοι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν προσωρινά στη δομή φιλοξενίας του LM Village στη Μυρσίνη Ηλείας.
Πηγή: protothema.gr

Κυβέρνηση Β. Κορέας για Τζο Μπάιντεν: «Λυσσασμένο σκυλί» να «ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου με ρόπαλο» 
Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας εξαπέλυσε ασυνήθιστα σφοδρή φραστική επίθεση εναντίον ενός εκ των υποψηφίων των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον οποίο παρομοίασε με «λυσσασμένο σκυλί» προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να «ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου» με ρόπαλο.
Η βορειοκορεατική κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιεί βαρείς χαρακτηρισμούς, ωστόσο η επίθεση που έκανε χθες Πέμπτη εναντίον του Μπάιντεν έγινε σε τόνο ασυνήθιστα, ακόμη και γι’ αυτήν, οξύ.
Ο Μπάιντεν είχε «το θράσος να αποπειραθεί να προσβάλλει την αξιοπρέπεια της ανώτατης ηγεσίας της ΛΔ Κορέας», μετέδωσε χθες το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA. «Τα λυσσασμένα σκυλιά σαν τον Μπάιντεν μπορεί να βλάψουν πολύ κόσμο αν αφήνονται ελεύθερα», συνεχίζει το κείμενο, «πρέπει να ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου με ρόπαλο», πριν να «είναι πολύ αργά», πράγμα που θα ήταν «ωφέλιμο και για τις ίδιες τις ΗΠΑ».
Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές τι ακριβώς εξώθησε την Πιονγκγιάνγκ να εξαπολύσει αυτές τις βαριές ύβρεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Takis Ant για το afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου