7 Νοεμβρίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 7.11.2019

H θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου ...αντίστροφα. 
Ο χρυσαυγίτης που εξελίχθηκε σε ...κότα!
Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή, 
με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ειδικότερα την απολογία του αρχηγού της Ν. Μιχαλολιάκου.

Το ρεπορτάζ, απόσπασμα από δημοσίευμα στο in.gr:

Η γελοιογραφία του Χαντζόπουλου, η οποία αποτυπώνει τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου υπό το φως της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είναι αυτό που λέει ο λαός… όλα τα λεφτά. Δείχνει έναν πίθηκο με το σήμα των ναζί στο μπράτσο να «μετεξελίσσεται» σε διάφορα στάδια και να καταλήγει σε… κότα.
Αυτό ακριβώς συνέβη χθες Τετάρτη στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της απολογίας του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Ο «Φύρερ» της εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να γλιτώσει ο ίδιος τη βαριά καταδίκη για τη δολοφονία Φύσσα, άδειασε όλους τους συντρόφους του. Εξευτέλισε μερικούς από αυτούς ή στοχοποίησε άλλους προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες του για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ωσάν να μην είχε καμιά εμπλοκή ο ίδιος στη γιγάντωση του «τέρατος», ωσάν να μην γνώριζε, να μην επικροτούσε κι ενδεχομένως να μην διέταζε και ο ίδιος τα Τάγματα Εφόδου.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποδείχθηκε δειλός, όπως και οι υπόλοιποι που απολογήθηκαν... Εχει δείξει στο παρελθόν ότι ξέρει να αδειάζει τους συντρόφους του προκειμένου να βγει ο ίδιος από το κάδρο.
Σε συνδυασμό με την αποκήρυξη της ναζιστικής ιδεολογίας και τη γνωστή ρητορική περί «θυματοποίησης» της Χρυσής Αυγής, ο Μιχαλολιάκος δημιούργησε τον καμβά πάνω στο οποίο δόμησε την απολογία του. «Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήτανε», θα μπορούσε να πει κανείς βλέποντας ένα θλιβερό ανθρωπάκι να προσπαθεί να γλιτώσει την καταδίκη.
Όμως, η ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής, η ψήφισή της από μεγάλο μέρος του πληθυσμού, σίγουρα πάνω από 500-600 χιλιάδες, η ένταξή της στα κόμματα του Κοινοβουλίου, η ανοχή που επιδείχθηκε από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος είναι μια από τις μελανότερες σελίδες της ελληνικής δημοκρατίας...
Ας είμαστε, λοιπόν, έτοιμοι. Η Χρυσή Αυγή νικήθηκε πολιτικά, ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του έγιναν κότες, αλλά ο χρυσαυγιτισμός ως ιδεολογία είναι εδώ και είναι απειλητικός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου