21 Νοεμβρίου 2019

Ντουμπάι: Φουτουριστικό Μουσείο κατασκευασμένο από αλγόριθμο

Το Ντουμπάι, εν αναμονή του Expo 2020, είναι έτοιμο να εγκαινιάσει ένα νέο φουτουριστικό Μουσείο, ένα αληθινό κόσμημα της αρχιτεκτονικής και του design, του οποίου το κόστος θα αγγίξει τα 136 εκατ. δολάρια και στην κατασκευή του συνέβαλε ένας αλγόριθμος.

H ανάθεση για την κατασκευή του Μουσείου έχει γίνει στον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ο οποίος είναι πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και κυβερνήτης του Ντουμπάι. Αυτό το Μουσείο του μέλλοντος θα αποτελέσει την αφετηρία για μια σειρά καινοτόμων έργων, που θα γίνουν στο Ντουμπάι, τα οποία θα βασιστούν στην πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας. 


Ο σχεδιασμός του Μουσείου παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον χάρη στο οβάλ σχήμα του και τα 78 μέτρα ύψους. Αυτή τη στιγμή, το έργο βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης -έχει ολοκληρωθεί περίπου το 70%, με τις προσόψεις του να καλύπτονται από ανοξείδωτο χάλυβα και ένα περίπλοκο γυαλί, του οποίου το μοτίβο θα θυμίζει αραβική καλλιγραφία.

Τέλος, η διαδικασία εσωτερικής κατασκευής του Μουσείου έγινε χάρη στο σύστημα Bim (Building Information Modeling) που βασίζεται σε έναν αλγόριθμο, με τη βοήθεια του οποίου μπορεί να επιτευχθεί ο χειρισμός συγκεκριμένων μεταβλητών και παραμέτρων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου