24 Νοεμβρίου 2019

Το Σκίτσο της Ημέρας 24.11.2019

Η εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με τις αλλαγές στην ηγεσία του κινήματος, από τον Αντρέα μέχρι τη Φώφη, με αφορμή το έκτακτο συνέδριό του που ολοκληρώθηκε σήμερα, σε ένα σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".

Και ένα σύντομο ρεπορτάζ από το συνέδριο αυτό του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια: 

Το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση των καταστατικών προσαρμογών που εισηγήθηκε ο συντονιστής της ΚΟΕΣ και γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου. Σύμφωνα με την μεταβατική διάταξη συγχρονίζεται η θητεία τη Φώφης Γεννηματά ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τη θητεία της προέδρου Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή μέχρι το 2021 οπότε και προβλέπεται η νέα διαδικασία εκλογής ηγεσίας.

Η ομιλία της προέδρου της παράταξης, Φώφης Γεννηματά, κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, με σαφείς προειδοποιήσεις προς τους διαφωνούντες. «Είμαι αποφασισμένη να μην επιτρέψω να συνεχισθεί αυτή η μιζέρια και η εσωστρέφεια», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η κ. Γεννηματά. «Με την λήξη αυτού του Συνεδρίου και την απόφασή του, αυτή η περίοδος της εσωστρέφειας τελειώνει οριστικά. Ξεκαθαρίζω μια και καλή ότι από τη Δευτέρα θα έχουμε μηδενική ανοχή σε εσωστρέφεια και υπονομεύσεις», υπογράμμισε ακόμη, «δείχνοντας» ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε διαγραφές στελεχών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται να διατυπώσει ένα πρωτοποριακό πολιτικό λόγο που θα είναι μπροστά από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την ηγεσία να πάρει τις σχετικές πρωτοβουλίες. Άσκησε αυστηρή κριτική για τους χειρισμούς της κ. Γεννηματά και της ηγεσίας επειδή δεν αξιοποίησαν τη μαζική συμμετοχή των 212.000 πολιτών που ανταποκρίθηκαν στην ίδρυση του ΚΙΝΑΛ.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Παύλου Γερουλάνου, που σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους έκανε λόγο για «συνέδριο - παρωδία». «Μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ, να το μετατρέψουμε σε μια μικρή σφραγίδα στα συρτάρια ενός λογιστή», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξαπολύοντας πυρά κατά της ηγεσίας για τις συνεδριακές διαδικασίες που προώθησε. «O,τι και να θάψετε εδώ μέσα σήμερα, θα αναστηθεί εκεί έξω αύριο» πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος.

Πηγές: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική ανάρτηση: Η Γελοιογραφία της Ημέρας 23.11.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου