22 Νοεμβρίου 2019

Γιατί χρειαζόμαστε περισσότερο λεμόνι στη διατροφή μας

Μπορεί σκέτα να μην μπορούμε να τα καταναλώσουμε αφού ο χυμός τους έχει έντονη οξύτητα. Μπορούμε, όμως, να προσθέσουμε τον χυμό τους στο φαγητό, στα smoothies, σε άλλους χυμούς, στη σάλτσα, σε επιδόρπια, στο κέικ και να λάβουμε τα άπειρα οφέλη τους. 
Κάποια από αυτά στη συνέχεια:

Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Τα λεμόνια, όπως όλα τα εσπεριδοειδή, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό μας και μας καθιστά λιγότερο ευάλωτους απέναντι σε ιώσεις και ασθένειες. Ακόμη, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες οδηγούν στην εμφάνιση καρκίνου μακροπρόθεσμα.

Μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Σύμφωνα με την American Heart Association, η κατανάλωση λεμονιών μπορεί να μειώσει κατά 19% τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου. Και πάλι, η βιταμίνη C είναι η κύρια αιτία, αφού αυτή στη διατροφή συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και τα λεμόνια μας την παρέχουν σε επάρκεια (1 μικρό λεμόνι μας χαρίζει το 51% της βιταμίνης C που χρειαζόμαστε καθημερινά). Κολλαγόνο σημαίνει ελαστικότητα και νεανικότητα στο δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά, δηλαδή ομορφιά εσωτερική και εξωτερική.

Αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου. Όταν καταναλώνουμε μια τροφή πλούσια σε σίδηρο, όπως σπανάκι, φακές κλπ, καλό είναι να τη συνδυάζουμε με λεμόνι ή κάποιο τρόφιμο με περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. 
Ο λόγος είναι ότι ο οργανισμός μας απορροφάει καλύτερα το σημαντικό αυτό μέταλλο με τη βιταμίνη C. Παράλληλα δεν πρέπει να  καταναλώνουμε κάποια τροφή με περιεκτικότητα σε ασβέστιο αν δεν περάσουν δυο ώρες. 

Προλαμβάνουν το άσθμα. Ο κίνδυνος εμφάνισης άσθματος είναι χαμηλότερος στους ανθρώπους που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κάποιων συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών, μεταξύ των οποίων και η βιταμίνη C, που τα λεμόνια μας παρέχουν.

Πηγή: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου