27 Νοεμβρίου 2019

«Κόντρα» Πολάκη - ΝΔ για την Ειρ. Αγαπηδάκη

(upd) «Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ του Παύλου Πολάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή παλαιότερη δημοσίευση (το 2017 στο mononews.gr) της νέας "εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα παιδιά", Ειρήνης Αγαπηδάκη, για τον Παύλου Πολάκη, όπου μεταξύ άλλων τον χαρακτηρίζει ως «ένα παραπληροφορημένο μωρουλίνι με μουστάκι».Όμως και ο "τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ" θεωρεί "μη αποδεκτές" τις δηλώσεις του Π. Πολάκη.

Η αντίδραση της ΝΔ 


«Ο κ. Πολάκης ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του σε χυδαιότητα με την άκρως συκοφαντική ανάρτησή του κατά της Εθνικής Συντονίστριας για τα ανήλικα προσφυγόπουλα, Ειρήνης Αγαπηδάκη. Όμως κανενός το αυτί δεν ιδρώνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο σταθερός συνδαιτημόνας του κ. Τσίπρα έχει γίνει πλέον ο εκφραστής του ύφους και του ήθους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να τον χαίρεται και να τον καμαρώνει ο αρχηγός του. Η λέξη ντροπή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για την ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση Πολάκη στο facebook για την Ειρήνη Αγαπηδάκη
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΙ ΔΙΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ;;;;;;;;;!!!!!!!!!
Ομολογώ πως αυτο το "πόνημα",αυτο το αγλαισμα της λογοτεχνίας ,αυτο το κείμενο για Νόμπελ φιλοσοφίας ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ οταν γράφτηκε το 2017 ,αλλα μόνο σημερα που το ειδα να κυκλοφορεί εδώ.
Προφανώς το κοριτσάκι που ανέλαβε συντονιστής για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με αρκετά χιλιάρικα το μήνα ,το είχε γράψει τότε για να της πω κανα γαλλικό και να πάρει πόντους στα μάτια και τα κιτάπια του Μητσοτακη τότε.Οπως αποδείχτηκε το...
Δείτε περισσότερα 
«ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΙ ΔΙΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ;;;;;;;;;!!!!!!!!! Ομολογώ πως αυτό το «πόνημα», αυτό το αγλάισμα της λογοτεχνίας, αυτό το κείμενο για Νόμπελ φιλοσοφίας ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ όταν γράφτηκε το 2017 ,άλλα μόνο σήμερα που το είδα να κυκλοφορεί εδώ.
Προφανώς το κοριτσάκι που ανέλαβε συντονιστής για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με αρκετά χιλιάρικα το μήνα, το είχε γράψει τότε για να της πω κάνα γαλλικό και να πάρει πόντους στα μάτια και τα κιτάπια του Μητσοτάκη τότε. Οπως αποδείχτηκε τους πήρε τους πόντους και χωρίς το γαλλικό .
Δυο παρατηρήσεις:
από τη «μελέτη» του πονήματος φαίνεται πως το πρόβλημα της είναι βαρειά ψυχωσική συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα. Παιδικά τραύματα,κακοποίηση,στέρηση,ανικανοποίητες επιθυμίες;;;Θα το βρουν οι ειδικοί στο Αιγινητειο η στο Δαφνί που πρέπει να επιληφθούν επειγόντως καθώς από την εκδήλωση των συμπτωμάτων έχει περάσει αρκετός καιρός και σίγουρα θα έχει επιβαρυνθεί κλινικά.
Αλί και τρισαλι στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα!!! ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ: ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ;;;; στα γαριδάκια;;;;….(γλυκά στο λέω)».

Το άρθρο της Ειρήνης Αγαπηδάκη 
στο mononews.gr στις 2 Ιουλίου 2017

Ήταν ένα μικρό Πολάκι 
Φαντάσου τον Πολάκη πιτσιρίκο, να του ζητάει η μαμά του να κάνει τα κακάκια του στο γιο-γιο. Κάθεται εκείνος και σκέφτεται «για να τα ζητάει αυτή, θα είναι πολύτιμα! Ποιος ξέρει μάλιστα πόσο πολύτιμα! Μιλάμε για χρυσάφι, ρουμπίνια, μπριλάντια! Σιγά μην της τα δώσω να πλουτίσει αυτή, να αποκτήσει όλη την εξουσία και να μείνω εγώ στον άσσο!» 
Έτσι λοιπόν, τα κρατούσε το καημένο, τα κρατούσε, και κατάντησε σε αυτή την ηλικία να κυκλοφορεί με μια γεμάτη πάνα και να γεμίζει τον τόπο μπόχα και δυσωδία. 
Οτιδήποτε αρκεί να μην συνειδητοποιήσει ότι τα σκατά δεν είναι χρυσάφι.
Γι’αυτό, να το αντιμετωπίζετε με συγκατάβαση το Πολάκι. Στην πραγματικότητα, είναι ένα παραπληροφορημένο μωρουλίνι με μουστάκι, που έμαθε ότι το να μην πηγαίνεις στην τουαλέτα σε κάνει αριστερό. 

Σημειώνεται ότι η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ψυχολόγος, λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, αναλαμβάνει να συντονίσει την προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να λύσει το ζήτημα των 2.500 ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται σε καταυλισμούς όπως η Μόρια, αλλά και των άλλων 1.300 που βρίσκονται έξω από αυτούς. Ο πρωθυπουργός την επέλεξε ως νέα Εθνική Συντονίστρια, ενώ ρόλο στον συντονισμό θα έχει και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

Η ανακοίνωση του τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ 


Αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, θεωρώντας τις δηλώσεις του "μη αποδεκτές" (από tanea.gr):

Η ανακοίνωση:
«Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να «δανειζόμαστε» από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους.
»Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι, σε χυδαιότητες με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς. Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα». 


Πηγές: mononews.gr, facebook.com, tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου