26 Νοεμβρίου 2019

Ποιοι είναι οι πιο χαρούμενοι λαοί στην Ευρώπη

Ποια είναι η θέση της Ελλάδας

Στο 62% ανέρχονται οι Ευρωπαίοι πολίτες ηλικίας άνω των 16 ετών, οι οποίοι δήλωσαν ότι ήταν χαρούμενοι συνεχώς ή την περισσότερη ώρα σε μία περίοδο τεσσάρων εβδομάδων, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Στον αντίποδα, για την ίδια περίοδο – που αφορά τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες του 2018 – το 12% δήλωσε ότι ήταν σπάνια χαρούμενο.

Σε σύγκριση με αντίστοιχα στοιχεία του 2013, το ποσοστό των χαρούμενων ανθρώπων στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 2% σύμφωνα με τη Eurostat.

Κατά τα ίδια στοιχεία, οι πιο χαρούμενοι πολίτες στην Ευρώπη βρίσκονται στο Βέλγιο, την Ολλανδία, την Αυστρία και τη Φινλανδία, καθώς στις τέσσερις αυτές χώρες, ποσοστό 76% δήλωσε ότι αισθάνεται χαρά. Ποσοστά πάνω από 70% συγκέντρωσαν και το Λουξεμβούργο, η Ισπανία και η Δανία.

Στον αντίποδα, λιγότερο χαρούμενοι από όλους τους λαούς στην Ευρώπη φαίνεται να είναι οι Λετονοί (31%) ενώ ακολουθούν η Βουλγαρία, η Κροατία, η Λιθουανία και η Ρουμανία με την Ελλάδα (46%).

Το ερώτημα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν να βαθμολογήσουν τη συχνότητα που ήταν χαρούμενοι τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, με βάση την παρακάτω κλίμακα:
Συνέχεια,
Την περισσότερη ώρα,
Κάποια ώρα,
Λίγη ώρα,
Ποτέ.

Σύμφωνα με τη Eurostat, δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Σλοβακία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου